Huawei: PREMIERA Confirmata OFICIAL de Chinezi

Huawei a confirmat in mod oficial o premiera pe care se pregateste sa o anunte, compania din China fiind foarte mandra de realizarea din ultimele luni.

Huawei PREMIERA kirin 980

Huawei se pregateste sa anunte o surpriza foarte importanta in septembrie pentru clientii din lumea intreaga, chinezii programand deja o conferinta la sfarsitul acestei luni pentru a face un anunt foarte important. Mai exact compania Huawei urmeaza sa anunte in cadrul IFA Berlin 2018 noul chip Kirin 980, care va contine procesorul ce va fi integrat in viitoarea serie de telefoane Mate 20, care va fi lansata in toamna acestui an de catre chinezi.

Huawei nu a tinut prea mult secretul conferintei pe care a programat-o pentru IFA Berlin, chinezii lasand sa ajunga pe internet informatii privind chip-ul pe care l-au pregatit, acestaurmand a oferi performante superioare celui Kirin 970. Cu cat va fi mai puternic deocamdata nu stie nimeni, insa este destul de clar faptul ca vorbim despre imbunatatiri simtitoare pe care cei de la Huawei le vor face pentru a egala, macar, in performante iPhone si celelalte telefoane Android.

Huawei: PREMIERA Confirmata OFICIAL de Chinezi

Huawei, spre deosebire de alti producatori, a ales sa isi dezvolte singura chip-urile in care include procesorul, placa video, memoria RAM, si alte componente, iar asta-i permite sa-si optimizeze foarte bine telefoanele cu Android. Kirin 980 ar urma sa fie primul chip produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, cei de la Huawei pregatind premiera de ceva vreme, aceasta schimbare aducand un spor in performante de 20%, si o reducere cu 40% a consumului de energie.

“Rumors say that the Kirin 980 will feature an octa-core CPU comprising four A76 cores and four A55 cores, with the larger cores running as fast as at 2.8GHz. As to the NPU, murmurs in the market indicate that the Kirin 980 will also feature a new iteration of the AI processor that feature improved AI performance.”

Huawei ar trebui sa aiba in Kirin 980 un chip superior celor Snapdragon 855 si Exynos 9820, un procesor quad-core cu nuclee ARM Cortex-A76 si Cortex-A55 urmand a sustine performantele seriei Mate 20, dar si ale celor ce vor urma. Huawei va incerca cu siguranta sa se lupte cu cei de la Apple in a obtine suprematia cand vine vorba despre performantele telefoanelor, asa ca va fi interesant de vazut ce anunt urmeaza sa faca in cadrul IFA Berlin 2018.