Android te SPIONEAZA mai MULT decat iPhone

Android spioneaza utilizatorii mai mult decat iPhone, compania Google colectand o cantitate mai mare de date decat Apple, cand le folosim telefoanele mobile.

Android SPIONEAZA MULT iPhone

Android este un sistem de operare foarte complex, cu foarte multe functii, insa conform unor informatii aparute astazi, se pare ca el este gandit pentru a prelua mult mai multe date decat iOS, cel putin conform unui studiu facut de un profesor al universitatii Vanderbilt. Acest profesor a descoperit ca Android trimite de 10 ori mai multe informatii catre serverele Google, decat iOS catre serverele Apple, diferenta fiind uriasa, in defavoarea utilizatorilor.

Android transmite catre serverele Google, conform acestui studiu, informatii despre locatie de 340 de ori pe zi atunci cand browserul Google Chrome este in utilizare, deci de nu mai putin de 14 ori pe ora. Android cu Google Chrome activ transmite date de 50 de ori mai mult decat iPhone cu Safari deschis in fundal, datele ajungand in serverele Apple, insa rata e mai mica daca telefonul iPhone nu este folosit in mod activ de catre utilizatori.

Android te SPIONEAZA mai MULT decat o face iOS

Android SPIONEAZA MULT iPhone 1

Android trimite catre serverele Google zilnic date care insumeaza 4.4 MB de informatii, in timp ce iPhone transmite de 6 ori mai putine date spre Apple, diferenta fiind uriasa, iar asta conteaza foarte mult pentru securitatea utilizatorilor. Conform studiului, toata aceasta adunare de date este facuta doar cand utilizatorii de telefoane Android si iPhone nu folosesc in mod activ dispozitivele, totul fiind facut fara ca utilizatorii sa aiba posibilitatea de a bloca acest proces in vreun fel, inclusiv din iOS.

Android nu a fost gandit vreodata pentru a ofer intimitate celor care folosesc telefoanele si tabletele vandute de catre producatori, insa in cazul iOS lumea se asteapta la mai mult, dar chir si asa, nu primesc suficient. Interesant este faptul ca desi in Android browserul Google Chrome, deci nu doar cel nativ, in timp ce pentru iPhone vorbim despre browserul Safari, pe care Apple il ofera nativ pentru telefoanele sale, dar cu care tot colecteaza date despre utilizatori.

6 COMENTARII