Apple va FINALIZA Achizitia Shazam

Apple va finaliza achizitia companiei Shazam, planurile americanilor urmand a fi anuntate in mod oficial pana la sfarsitul acestui an.

Apple FINALIZA Achizitia Shazam

Apple va finaliza achizitia Shazam, compania americana urmand a primi aprobarea Comisiei Europene pentru a finaliza procedurile si a intra in posesia companiei. Se pare ca nu vor exista nici conditii speciale impuse pentru achizitia Shazam de catre compania Apple, asa ca americanii vor putea face totul asa cum doresc, Comisia Europeana neavand obiectii.

Apple a anuntat in decembrie ca intentioneaza sa cumpere Shazam, insa pana acum Comisia Europeana a investigat impactul pe care aceasta preluare l-ar putea avea pentru piata din Europa. Comisia Europeana s-a temut ca achizitia ar reduce ofertele pentru streaming audio, dar si recomandarea companiilor concurente Apple Music, insa se pare ca asta nu se va intampla.

Apple va FINALIZA Achizitia Shazam

Comisia Europeana a anuntat ca pe data de 18 septembrie va face un anunt oficial in legatura cu decizia sa, insa se pare neoficial a fost confirmat faptul ca ea va fi aprobata. Apple va putea finaliza achizitia abia dupa ce va fi finalizata ancheta Comisiei Europene, si va fi permisa in mod oficial tranzactia dintre cele doua companii, deci pana in 2019 Shazam ar trebui sa faca parte din Apple.

Cei de la Apple cumpara Shazam pentru a imbuntati functionalitatea Siri, care oricum poate recunoaste melodiile cu o simpla comanda, insa Apple pregateste probabil si alte noutati. Acestea fiind spuse, din moment ce Comisia Europeana urmeaza sa aprobe achizitia Shazam, urmeaza doar ca Apple sa faca anuntul oficial cu privire la finalizarea planurilor.