iPhone: Vanzari URIASE Asteptate in Urmatoarele Luni

iPhone ar trebui sa genereze vanzari uriase pentru compania Apple in urmatoarele luni, noile modele fiind preconizate a ingrosa serios conturile Apple.

14

iPhone Vanzari URIASE Asteptate Luni

iPhone va avea parte de cateva luni cu vanzari extrem de bune, sau cel putin asta sugereaza noi informatii aparute astazi in legatura cu ceea ce ii asteapta pe cei de la Apple in 2018, 2019, si 2020. Vorbim despre vanzari estimate de 350 de milioane de unitati ale iPhone in urmatoarele 12  – 18 luni, iar asta din cauza unui numar foarte mare de utilizatori care urmeaza sa faca upgrade la modelele vechi la care inca nu au renuntat.

Cifra este una uriasa, insa pentru ca vorbim despre iPhone, un produs foarte popular, este foarte posibil ca analistii sa aiba dreptate de aceasta data, insa daca ne referim la perioada de 18 luni, mentionata de catre ei. Aceasta perioada este una in care Apple vinde in mod obisnuit 350 de milioane de unitati ale iPhone, deci nu  ar fi o “mare realizare” ci doar o urmare logica a strategiei de pana acum, si o continuare a istoriei din anii trecuti.

iPhone: Vanzari URIASE Asteptate in Urmatoarele Luni

Daca Apple ar reusi sa vanda 350 de milioane de unitati ale iPhone in 12 luni, atunci am vorbi despre o realizare uriasa, dar si despre o intrecere in vanzari a companiei Samsung, ceea ce pare putin probabil. Apple ar putea inregistra vanzari atat de mari daca ar reduce substantial preturile iPhone la nivel global, in special ale modelelor noi, insa cum acest lucru nu se va intampla, ar fi bine sa exista si asteptari “reale” cu privire la evolutia companiei.

“[This year’s iPhones will have] price points and features that catalyze fence sitting iPhone customers onto their next smartphone during the course of FY19. We expect three new iPhone releases (5.8 inch to 6.5 inch OLED Plus designs with a lower priced LCD model) staggered over the next 2-4 months.”

iPhone este un model de business, nu doar o categorie de produse, iar asta deoarece Apple este cel mai de succes producator de smartphone-uri cand vine vorba atat despre incasari, cat si despre profit. Din punctul meu de vedere e imposibil ca Apple sa vanda 350 de milioane de telefoane iPhone intr-un an, vreodata, analizand situatia de acum, dar in 18 luni nu doar ca e probabil, ci si mai mult ca sigur, altfel putem vorbi despre probleme pentru companie.