Windows 10: Actualizare IMPORTANTA Lansata de Microsoft

Windows 10 are parte de o actualizare importanta lansata de catre compania Microsoft, toti utilizatorii de calculatoare trebuind sa o instaleze astazi.

Windows 10 Actualizare IMPORTANTA Microsoft

Windows 10 are parte de o actualizare foarte importanta lansata de catre compania Microsoft zilele acestea, ea fiind gandita pentru a rezolva o problema extrem de complicata, cu potential foarte periculos. Mai exact, v-am spus saptamanile trecute despre noua vulnerabilitate Foreshadow, care afecteaza procesoarele Intel, ea neavand pana acum vreo protectie implementata, insa cei de la Microsoft au lansat prima ca o actualizare pentru Windows 10.

Windows 10 are incepand de zilele trecute protectie impotriva Foreshadow, dar si impotriva unor vulnerabilitati Spectre care nu fusesera blocate de catre compania Microsoft, totul avand legatura cu Intel. Foreshadow, si versiunile 3a si 4 ale Spectre sunt blocate in aceasta actualizare recenta pentru Windows 10, instalarea actualizarii fiind obligatorie pentru toti cei care vor sa fie in siguranta, hackerii putand exploata in voie calculatoarele neprotejate.

Windows 10: Actualizare IMPORTANTA Lansata de Microsoft

Windows 10 in versiunea standard, si cea pentru servere, au parte de aceasta actualizare, cei de la Microsoft fiind a una dintre multiplele actualizari lansate in ultimele luni, care au menirea de a rezolva probleme ale procesoarelor Intel. Din cauza celor de la Intel, compania Microsoft a fost nevoita sa aloce resurse importante pentru a mentine ridicat nivelul de securitate al Windows 10, insa cu siguranta se vor mai gasi vulnerabilitati importante in viitoarele versiuni.

“Intel recently announced that they have completed their validations and started to release microcode for recent CPU platforms that are related to Spectre Variant 3a (CVE-2018-3640: “Rogue System Register Read (RSRE)”), Spectre Variant 4 (CVE-2018-3639: “Speculative Store Bypass (SSB)”), L1TF (CVE-2018-3615, CVE-2018-3646: “L1 Terminal Fault”). In addition to microcode updates previously released in KB4100347​ to address Spectre Variant 2 (CVE 2017-5715: “Branch Target Injection”), this update also includes microcode updates from Intel.”

Windows 10 este primul sistem de operare care are deocamdata implementata vreo masura de siguranta impotriva Foreshadow, iar asta pentru ca de la Apple, sau alte companii, n-am vazut masuri similare oferite. Este de presupus ca Windows 10 nu va ramane singurul sistem de operare care are protectii de acest gen implementate pentru utilizatori, insa deocamdata nu se stie cand vor fi oferite altele de catre ceilalti producatori.

Windows 10 va mai avea parte si de alte actualizari importante oferite de catre compania Microsoft in urmatoarele luni, ele fiind programate pentru Fall Creators Update, si nu numai.