Samsung si Apple TREBUIE sa se TEAMA de Huawei

Samsung si Apple ar trebui sa se teama foarte mult de Huawei, chinezii avand o evolutie spectaculoasa in vanzari, fara vreun semn de oprire prea curand.

14

Samsung Apple TEAMA Huawei

Samsung si Apple probabil n-au luat prea in serios compania care acum le da mari batai de cap, Huawei, iar asta deorece pana acum vreo 2 – 3 ani chinezii nu contau prea mult in vanzarile globale de smartphone-uri. Atunci Huawei era inca departe de Apple, si foarte departe de cei de la Samsung, insa in ultimul an vanzarile de telefoane ale chinezilor au explodat, ei reusind sa intreaca Apple in vanzari in Europa de Vest, dar si la nivel global.

Huawei a reusit sa-si creasca exponential vanzarile de smartphone-uri in lumea intreaga multumita unei politici de marketing foarte buna, insa China este tara care sustine in momentul de fata aceasta crestere uriasa pentru Chinezi. Acolo s-au inregistrat cele mai mari vanzari pentru Huawei in T2 2018, Apple si Samsung avand parte de o scadere foarte mare a vanzarilor, insa nici pe plan european lucrurile nu stau rau pentru chinezi, ei aproape dublandu-si vanzarile in Europa de Vest.

Samsung si Apple TREBUIE sa se TEAMA de Huawei

Huawei nu are cele mai bune telefoane de pe piata, insa reuseste sa le promoveze suficient de bine, si sa le vanda la preturi suficient de bune pentru a-i convinge pe oameni sa le cumpere in cantitati foarte mari. Evolutia Huawei in T2 2018 va fi cu siguranta repetata in T3 2018, Apple fiind intr-o scadere de vanzari inaintea lansarii noilor modele ale iPhone, iar Samsung are probleme de cateva luni, fara ca Samsung GALAXY Note 9 sa ajute foarte mult.

Huawei este producatorul de telefoane care trebuie urmarit cu foarte mare atentie, deoarece daca va continua in acest ritm, intr-un an poate intrece chiar si Samsung, desi deocamdata nu are acces pe piata din SUA. Cei de la Huawei se descurca extrem de bine in China, dar si in alte piete aflate in curs de dezvoltare, iar daca in Coreea de Sud si Cupertino inca nu s-a inteles ce pericol reprezinta chinezii, atunci cineva nu isi face treaba cum trebuie.