Apple Dezvolta Scaune si Plafoane pentru Masini

Apple dezvolta scaune si plafoame pentru masini, compania americana parand sa aiba planuri destul de mari in ceea ce priveste segmentul auto.

Apple Dezvolta Scaune Plafoane Masini

Apple nu mai are, in mod teoretic, o masina in proces de dezvoltare in momentul de fata, insa compania dezvolta totusi scaune si platfoame pentru automobile, conform unor noi brevete de inventie. Apple descrie intr-unul dintre brevetele de inventie un sistem pentru deschiderea unui plafon din sticla pentru masina, deci un automobil care ar avea trapa panoramica, sau standard.

Apple descrie mecanismul format din sine si un brat, care ar permite deschiderea trapei pe plafonul masinii, tehnologia in sine fiind foarte similara cu cea folosita in alte automobile. Apple descrie totusi un sistem util pentru masini care au un plafon mai ingust in partea frontala, si mai lat in cea posterioara, ideea in sine nefiind totusi noua pentru lumea auto.

Apple Dezvolta Scaune Plafoane Masini 1

Apple Dezvolta Scaune si Plafoane pentru Masini

Intr-un al doile brevet de inventie, cei de la Apple vorbesc despre un sistem care ar folosi scaunele masinilor pentru a-i alerta pe utilizatori in legatura cu diverse evenimente importante. Apple spune ca prin computerul de bord al masinii scaunele ar avea pozitia miscata, unghiul de inclinare modificat, sau pernele de aer umflate in cazul unor evenimente, totul in locul clasicelor sunete pe care masinile le emit.

Apple Dezvolta Scaune Plafoane Masini 2

“A dynamic seating system, comprising: one or more vehicle sensors that output information describing one or more operating characteristics of a vehicle; one or more occupant sensors that output occupant information; a calculation unit configured to: determine a feedback level based on deviation of the one or more operating characteristics of the vehicle and deviation of the occupant information from predetermined states.”

Apple descrie si simplele vibratii pentru a alerta soferii in legatura cu un eveniment de pe sosea, sistemul fiind util si in cazul in care soferul adoarme la volan, el putand fi trezit. Desigur ca toate aceste tehnologii sunt deocamdata doar brevetate de catre Apple, si nu se stie cand ar putea fi oferite efectiv in masini, sau daca vor fi oferite vreodata.