Google CRITICATA DUR pentru o Fapta BUNA

Google este criticata dur pentru o fapta buna facuta recent, ea ajutand extrem de multi utilizatori care au fost afectati din cauza problemei sale.

Google CRITICATA DUR Fapta BUNA

Google este criticata dur pentru o fapta buna pe care a facut-o, si pentru ca isi protejeaza utilizatorii, compania americana intrand intr-o disputa deschisa cu cei de la Epic Games din cauza jocului Fortnite. Dupa cum prea bine stiu unii dintre voi, cei de la Epic Games au decis sa lanseze jocul Fornite pentru Android in afara Google Play, iar asta inseamna ca Google nu primeste un procent din incasarile companiei Epic Games, dar si ca utilizatorii sunt in pericol.

Google a descoperit ca aplicatia distribuita de catre cei de la Epic Games prin intermediul propriului website contine o vulnerabilitate care punea telefoanele Android in pericol, ea fiind rezolvata intre timp. Google a descoperit ca hackerii puteau introduce malware in launcher-ul Android pentru jocul Fornite, si desigur ca au alertat compania Epic Games, insa desigur ca au generat furia dezvoltatorilor jocului, cei din Mountain View fiind considerati “iresponsabili” pentru dezvaluirea problemei.

Google CRITICATA DUR pentru o Fapta BUNA

Google i-a notificat pe cei de la Epic Games in legatura cu aceasta problema, iar dezvoltatorii au cerut 90 de zile pentru a o rezolva, insa cei din Mountain View au facut-o publica imediat pentru ca hackerii ar fi exploatat-o intre timp. Epic Games a fost obligata sa rezolve problema, iar a doua zi dupa raportare au lansat o versiune a launcher-ului Fornite care avea un patch aplicat pentru a impiedica exploatarea, insa Google a fost acuzata ca nu a oferit suficient timp pentru rezolvarea vulnerabilitatii.

“tI was irresponsible of Google to publicly disclose the technical details of the flaw so quickly, while many installations had not yet been updated and were still vulnerable. Google’s security analysis efforts are appreciated and benefit the Android platform, however a company as powerful as Google should practice more responsible disclosure timing than this, and not endanger users in the course of its counter-PR efforts against Epic’s distribution of Fortnite outside of Google Play.”

Google a reactionat foarte bine, deoarece Epic Games nu pare sa fi avut nevoie decat de o zi pentru a rezolva problema, iar desi compania e suparata, iata ca in final utilizatorii sunt cei care au de castigat de pe urma disputei. Epic Games sustine ca Google a dezvaluit problema din suparare pentru ca Fortnite nu e distribuit prin Google Play, dar asta e irelevant, deoarece launcher-ul avea o problema care trebuia rezolvata urgent, iar asta s-a intamplat, si e bine.