Decizia Luata de catre Presedintele Apple Noaptea Trecuta

Presedintele Apple a luat o decizie surprinzatoare noaptea trecuta, Tim Cook anuntandu-si planurile pentru lumea intreaga.

Decizia Luata catre Presedintele Apple Noaptea Trecuta

Presedintele Apple, Tim Cook, a primit recent nu mai putin de 560.000 de actiuni pentru ca si-a pastra pozitia in cadrul companiei din 2011 si pana acum, dar si pentru performantele avute. Valoarea totala a actiunilor ar fi de cam 130 de milioane de dolari, iar noaptea trecuta Tim cook a vandut 265.160 dintre ele pentru a incasa aproximativ 58 de milioane de dolari.

Suma obtinuta de catre presedintele companiei Apple este foarte mare, iar dupa plata taxelor va ramane cu o suma substantiala, din care va dona, cel mai probabil, o parte in scopuri caritabile. Tim Cook este cunoscut pentru faptul ca sustine diverse fundatii, iar recent a dona actiuni Apple in valoare de 5 milioane de dolari catre o organziatie caritabila.

Decizia Luata de catre Presedintele Apple Noaptea Trecuta

Tim Cook a vandut de-a lungul timpului un numar destul de mare dintre actiunile pe care le-a primit de la compania Apple, insa nu pentru ca nu are incredere in viitorul companiei. Tim Cook vinde actiunile pentru a-si cumpara ce-si doreste, dar si pentru a dona bani in diverse scopuri, anul trecut el primind actiuni si bani care totalizeaza 102 milioane de dolari.

Tim Cook are in momentul de fata o avere estimata la 600 – 700 de milioane de dolari, iar majoritatea acestei sume este formata din actiunile pe care le detine la compania Apple. Tim Cook a anuntat ca vrea sa-si doneze vasta majoritate a averii pana va muri, iar din moment ce nu are copii, decizia lui pare a fi una destul de logica, mai ales ca nici nu este casatorit.