UE: Nokia Primeste un IMPRUMUT MARE pentru Viitorul 5G

Nokia a primit un imprumut foarte mare din partea Uniunii Europene pentru viitorul 5G, compania finlandeza avand planuri mari pentru comunicatiile mobile.

UE Nokia IMPRUMUT MARE Viitorul 5G

Nokia a obtinut un imprumut substantial de la Uniunea Europeana pentru a-si finanta cercetarea in dezvoltarea de noi tehnologii pentru retele 5G, si imbunatatirea celor existente, finlandezii avand planuri foarte mari. Imprumutul in valoare de 500 de milioane de dolari a fost oferit companiei Nokia de catre Banca Europeana pentru Investitii a Uniunii Europene, totul fiind gandit in ideea de a asigura un viitor mai bun pentru continentul european.

Nokia detine in momentul de fata unul dintre cele mai mari portofolii pentru tehnologii care au legatura cu retelele 5G, iar Uniunea Europeana vrea sa intareasca pozitia globala a companiei finlandeze. Cei de la Nokia urmeaza sa perceapa cate 3 euro pentru fiecare telefon cu 5G vandut la nivel global, totul multumita investitiilor masive facute in cercetare si dezvoltare de catre finlandezi, iar Uniunea Europeana vrea sa-l ofere posibilitatea de a fi in avantaj si in viitor.

UE: Nokia Primeste un IMPRUMUT MARE pentru Viitorul 5G

Nokia este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de comunicatii pentru retele 5G, iar cei 500 de milioane de dolari vor fi de mare ajutor pentru a dezvolta altele noi, si a le imbunatati pe cele actuale. Nokia este de mult in fruntea companiilor care dezvolta tehnologii pentru retele de comunicatii, si furnizeaza echipament de retelistica, Uniunea Europeana avand aici intentia de a tine departe companiile americane si asiatice in domeniul inovatiei.

“We are pleased to land this financing commitment from the EIB, who shares our view of the revolutionary nature of 5G – and the realisation that this revolution is already underway. Ensuring that Europe embraces and benefits from new technologies requires sustained investment. That is where the Investment Plan for Europe can play a crucial role.”

Nokia este o companie care poate oferi solutii de comunicatii pentru 5G cand Huawei ar putea fi interzisa si in Europa, lucru care are sanse mari sa se intample, Ericsson fiind deasemenea o solutie viabila. Nokia nu a anuntat deocamdata ce va face cu toata suma pe care i-o ofera Uniunea Europeana, insa vom afla cu siguranta in perioada urmatoare cat de bine vor fi investiti banii de la autoritati pentru a asigura viitorul nostru in ceea ce priveste comunicatiile.