Nokia: Cati BANI face de pe Urma Telefoanelor 5G

Nokia se asteapta sa faca foarte multi bani de pe urma telefoanelor 5G, compania finlandeza anuntand si cat le va cere producatorilor de smartphone-uri.

Nokia BANI Telefoane 5G

Nokia detine unul dintre cele mai mari portofolii de brevete de inventie de pe planeta, cu foarte multe tehnologii folosite in telefoanele care sunt vandute la nivel global, multi bani fiind incasati pentru licentierea lor. Cei de la Nokia licentiaza de ani si ani de zile diverse tehnologii pentru o varietate de producatori de telefoane mobile, si castiga sute de milioane de dolari anual multumita investitiilor facute cu mult timp in urma, iar acum se asteapta sa castige de pe urma 5G.

Nokia urmeaza sa-si licentieze tehnologiile brevetate pentru 5G la pretul de 3 euro pentru fiecare telefon in care ele sunt folosite, deci se asteapta sa faca si sume substantiale de bani de la diversi producatori. Nokia este de parere ca suma de 3 euro pentru fiecare telefon 5G este una destul de mica in comparatie cu ceea ce a dezvoltat ea, insa e greu de spus daca producatorii de telefoane vor fi de aceeasi parere, si daca in final se va plati atat pentru fiecare telefon.

Nokia: Cati BANI face de pe Urma Telefoanelor 5G

Nokia nu va castiga bani doar de pe urma telefoanelor care sunt compatibile cu retelele 5G, ci si de pe urma altor produse electronice care au tehnologiile acestea integrate, deci sumele incasate anual ar putea fi uriase. Nokia va percepe cu siguranta sume mai mari pentru alte produse care au implementata tehnologia 5G, cum ar fi masinile, avioanele, sau altele asemenea, in timp ce pentru dispozitivele electronice mai mici, ar putea percepe taxe de licentiere mai mici.

“Nokia innovation combined with our commitment to open standardization has helped build the networks of today and lay the foundations for 5G/NR. This announcement is an important step in helping companies plan for the introduction of 5G/NR capable mobile phones, with the first commercial launches expected in 2019.”

Nokia licentiaza de ceva vreme foarte multe tehnologii, inclusiv pentru companii ca Apple, Samsung, Huawei, si nu numai, asa ca oferirea celor 5G va fi cu siguranta ceva ce finlandezii vor dori sa faca. Nokia va negocia cu fiecare companie in parte taxele de licentiere pe care urmeaza sa le perceapa, iar cu unele s-ar putea judeca, asta desi Apple nu a reusit sa castige in fata ei, deci sansele ca vreo alta companie sa o faca sunt cel putin la fel de mici.