Windows 10: Vulnerabilitate Foarte PERICULOASA Publicata

Windows 10 are o vulnerabilitate foarte periculoasa publicata astazi, Microsoft fiind obligata sa o rezolve abia dupa ce toata lumea a aflat despre ea.

Windows 10 Vulnerabilitate PERICULOASA

Windows 10 are o vulnerabilitate extrem de periculoasa dezvaluita astazi de catre un cercetator in securitate informatica, el publicand-o direct pe Twitter inainte ca Microsoft sa reuseasca sa o rezolve. Vulnerabilitatea a fost confirmata si de catre autoritatile americane, care au confirmat faptul ca ea afecteaza inclusiv calculataorele care au Windows 10 cu cele mai recente actualizari instalate, deci este foarte periculoasa si toata lumea trebuie sa stie la ce riscuri se expune.

Windows 10 poate avea aceasta vulnerabilitate exploatata pentru ca hackerul sa obtina drepturi de administrator pentru sistemul de operare, sa extraga orice fel de date, si sa controleze calculatorul oricum vrea. Exact precum majoritatea vulnerabilitatilor pentru sisteme de operare descoperite pana acum, si aceasta necesita rularea in Windows 10 a codului de infectare, fie direct fie prin accesarea unei aplicatii malitioase, principalul mod in care sunt infectate calculatoarele si telefoanele.

Windows 10: Vulnerabilitate Foarte PERICULOASA Publicata

Windows 10 are aceasta vulnerabilitate catalogata drept una 0day, adica una care nu a fost cunoscuta companiei Microsoft pana in momentul in care i-a fost adusa in atentie de catre persoana care a descoperit-o. Acum ea este cunoscuta lumii intregi, si poate fi exploatata in voie de catre orice hacker, pana cand Microsoft va lansa actualizari menite sa o blocheze, lucru care se va intampla, americanii anuntand ca vor oferi actualizari pentru toti clientii cat se poate de repede, fara a oferi un timeline.

https://twitter.com/SandboxEscaper/status/1034125195148255235

Windows 10 a avut foarte multe vulnerabilitati descoperite de-a lungul timpului, unele fiind mai periculoase decat altele, insa in final conteaza ca Microsoft s-a grabit sa le rezolve, in cele mai multe dintre cazuri. Acum e greu de spus cat va dura pana cand Microsoft va decide sa rezolve problema care a fost adusa la cunostinta publicului larg, insa e clar ca inca mai exista multe lucruri de rezolvat in sistemul de operare Windows 10, din pacate.