Windows 10: Functia la care NIMENI nu se Gandea

Windows 10 are anuntata o functie la care nimeni nu se gandea, utilizatorii putand beneficia de ceva ce nu sperau ca vor avea vreodata in calculatoare.

Windows 10 Functia NIMENI Gandea

Windows 10 ar putea avea o functie la care chiar nimeni nu se astepta, si care ar putea oferi o functionalitate extrem de interesanta pentru utilizatori, asa ca nu putem decat sa avem incredere ca ea ar putea fi oferita pentru noi. Mai exact, vorbim despre posibilitatea ca Windows 10 sa permita logarea in calculatoarele utilizatorilor folosind un cont Google, da ati citit bine, in viitor, evitand sa mai foloseasca unul local de administrator, sau guest, pentru calculator.

Windows 10 are aceasta posibila functionalitate dezvaluita de catre cod sursa descoperit astazi pentru Google Chrome, cei de la Google introducand o varietate de elemente care au legatura cu sistemul Credetial Provider. Printre altele, acest sistem al Windows 10 le permite utilizatorilor sa se logheze in cadrul sistemului de operare folosind si un alt cont de utilizator decat cel local de pe calculator, functia in sine putand aduce suport pentru conturile Google, probabil, in viitor.

Windows 10: Functia la care NIMENI nu se Astepta

Windows 10, cu aceasta functionalitate, ar putea permite inregistrarea Google Chrome in cadrul sistemului de operare ca sursa de informatii pentru logare in calculator, sistemul in sine fiind destul de complex. Din punctul in care se “leaga” Google Chrome cu Windows 10, utilizatorul ar trebui sa se poata loga in calculator la fel cum o face in contul Google, iar asta ar simplifica viata multor oameni care nu vor trebui sa mai tina minte chiar atat de multe parole in viitor.

“Credential providers are the primary mechanism for user authentication—they currently are the only method for users to prove their identity which is required for logon and other system authentication scenarios. With Windows 10 and the introduction of Microsoft Passport, credential providers are more important than ever; they will be used for authentication into apps, websites, and more.”

Windows 10 nu are in codul sursa vreo confirmare a faptului ca Google ar putea oferi o asemenea functionalitate, insa nici nu are nevoie, deoarece totul este facut de partea celor din Mountain View. O asemenea functie pentru Windows 10 ar bucura extrem de multe persoane are ar putea avea posibilitatea de a folosi un singur cont pentru a se loga si pentru serviciile Google, si in calculator, insa ramane de vazut daca asa ceva va fi vreodata oferit, sau nu.