Iata PRIMA Tara din Europa care are Retea 5G

Prima tara din Europa cu o retea 5G in 2018 a fost anuntata, ea o surpriza foarte mare pentru intregul continent, dar lansarea este foarte importanta.

PRIMA Tara Europa Retea 5G

Prima tara din Europa care are retea 5G este una la care nimeni nu se astepta, acolo fiind activat astazi primul echipament care permite folosirea de conexiuni 5G, insa acoperirea intregii tari va fi facuta abia in urmatoarele luni. San Marino este prima tara din Europa care va avea o retea 5G activa, operatorul de telefonie mobila TIM pornind astazi primum echipament 5G care permite conectarea la o retea de 3.6 GHz pentru utilizarea infrastructurii sale.

TIM si Nokia colaboreaza pentru a acoperi San Marino cu o retea 5G 3GPP cu standard Rel 15, noi echipamente mmWave pentru frecvente de 26 GHz urmand a fi montate in tara pana la finalul anului 2018. Cei de la TIM au incheiat un acord cu guvernul din San Marino pentru a putea lansa aceasta retea 5G si a o testa in tara inainte ca una similara sa fie lansatain Italia, iar asa 30.000 de oameni vor beneficia in 2018 de acoperire in prima retea 5G din Europa.

Iata PRIMA Tara din Europa care are Retea 5G

Desi TIM a lansat prima retea 5G din Europa in San Marino, deocamdata nu exista telefoane mobile in magazine care sa permita conectarea la ea, iar pana la finalul anului 2018 e greu de spus daca vor exista unele. San Marino va fi, practic, locatia in care oricine are un telefon 5G va putea merge pentru a testa performantele acestor retele de viitoare generatie, insa nu inainte de finalul anului, cand intreaga infrastructura va fi gata.

“The installation of the first 3GPP 5G site is the peak of a virtuous cycle of innovation launched by TIM a few years ago, working with the standardisation bodies and contributing since the beginning to the ITU R “Vision” recommendation, which defined the founding concepts of 5G, subsequently guiding work on the technical specifications for 3GPP Rel15 and later.”

Desi inclusiv in alte tari sunt testate retele 5G pentru lansare, deocamdata nicio alta tara nu are anuntata crearea vreunei retele similare in 2018, asa ca pentru alte zone va mai fi destul de asteptat. Totusi, din moment ce niciun producator important de smartphone-uri nu si-a anuntat intentia de a lansa in curand un telefon compatibil cu aceste retele, probabil putini sunt suparati din cauza faptului ca in zona lor nu exista inca acoperire 5G de la vreun operator.