Apple obtine o VICTORIE IMPORTANTA in fata Qualcomm

Apple a obtinut o victorie foarte importanta in fata celor de la Qualcomm intr-un proces in care se cere interzicerea vanzarilor de telefoane iPhone.

apple victorie qualcomm

Apple a obtinut o victorie importanta in fata Qualcomm in lupta pe care cele doua companii o duc in momentul de fata in SUA, unde s-a cerut interzicerea vanzarii iPhone. Cei de la Qualcomm sustin ca telefoanele iPhone le incalca anumite brevete de inventie, si cer interzicerea vanzarii lor in SUA, insa planul a primit astazi o lovitura dura intr-o instanta americana.

Judecatorul care prezideaza asupra procesului dintr Apple si Qualcomm sustine ca a doua a avut o strategie legala defectuoasa, si ca nu poate castiga cu ea in fata celor de la Apple. Apple a afirmat ca unele brevete de inventie ale Qualcomm sunt invalide si ca ele nu sunt, deci, incalcate, insa Qualcomm nu a contestat aceasta decizie, iar judecatorul i-a “taxat” pentru asta.

Apple obtine o VICTORIE IMPORTANTA in fata Qualcomm

Desi cei de la Qualcomm ar fi dorit sa aduca martori care sa-si sustina brevetele de inventie in fata instante, judecatorul le-a spus ca este prea tarziu, confirmand ceea ce a cerut Apple. Fara acele brevete de inventie, procesul dintre cele doua companii ar putea avea o finalitate care este benefica celor de la Apple, insa totul depinde de strategia de viitor a celor de la Qualcomm.

“The procedural context, which the order summarizes at the start, is that Apple’s original complaint involved, among other things, requests for declaratory judgment on invalidity and non-infringement of nine Qualcomm patents. With the first amended complaint, Apple tackled another nine Qualcomm patents. As an Apple filing noted (see the update paragraph at the end of this June 2017 post), Qualcomm–quite surprisingly!–elected not to bring compulsory infringement counterclaims, forever precluding Qualcomm from bringing such charges.”

Qualcomm este suparata pe Apple pentru ca nu vrea sa-i plateasca taxele mari de licentiere pe care le cere, si incearca sa-i convinga si pe alti producatori de smartphone-uri sa faca asta. In baza modului in care s-au desfasurat lucrurile pana acum, sunt sanse foarte mari ca Apple sa obtina o victorie importanta impotriva celor de la Qualcomm in acest proces, dar nimic nu e sigur.