Apple Primeste APROBAREA pentru a CUMPARA Shazam

Apple a primit aprobarea Uniunii Europene pentru a finaliza achizitia Shazam, compania americana putandu-si duce la indeplinire planul in urmatoarele luni.

Apple APROBAREA CUMPARA Shazam

Apple a primit in mod oficial astazi aprobarea pentru a cumpara aplicatia Shazam, autoritatile europene ajungand la concluzia ca nu exista vreun pericol pentru concurenta. Autoritatile europene au investigat achizitia Shazam de catre Apple timp de cateva luni inainte de a ajunge la aceasta concluzie, destul de logica, avand in vedere situatia.

Apple a anuntat inca de prin primavara ca vrea sa cumpere compania Shazam, uimind foarte multa lume cu intentia sa, ea dorind sa cheltuie cateva sute de milioane de dolari pe compania europeana. Avand in vedere ca Shazam era un serviciu care recomanda servicii concurente ale Apple, autoritatile europene s-au temut ca vanzare le-ar putea afecta.

Apple Primeste APROBAREA pentru a CUMPARA Shazam

Autoritatile europene au ajuns deasemenea la concluzia ca datele pe care Shazam le are despre serviciile de streaming concurente ale Apple nu sunt suficiente pentru a contribui la afectarea activitatii lor de catre Apple. Acest lucru era oricum cat se poate de clar pentru ca Shazam se ocupa cu altceva decat afilierea pentru servicii de streaming audio.

“After thoroughly analysing Shazam’s user and music data, we found that their acquisition by Apple would not reduce competition in the digital music streaming market. Shazam has a limited importance as an entry point to the music streaming services of Apple Music’s competitors. Therefore, the Commission concluded that the transaction would raise no competition concerns in the European Economic Area or any substantial part of it.”

Apple va cheltui cateva sute de milioane de dolari pentru a cumpara Shazam, Siri avand deja integrare cu serviciul pentru a recunoaste melodiile pe care nu le stim. Nu se stie inca ce fel de servicii noi ar putea oferi compania Apple in baza Shazam, insa exista multe altele care se bazeaza pe functionalitatea sa, inclusiv ale unor competitori ai celor de la Apple.