iPhone vs Android: Cu Cat SCADE Valoarea Telefoanelor dupa 1 an

iPhone si telefoanele Android au comparata scaderea in valoare inregistrata la 1 an dupa lansare, rezultatele fiind incredibile, dar nu surprinzatoare.

iphone android scade valoare

iPhone X urmeaza sa aiba succesorul anuntat chiar pe 12 septembrie de catre compania Apple, iPhone XS fiind dezvaluit cu aproape toate noutatile importante inainte de a fi lansat pentru clientii din lumea intreaga. Desi iPhone X urmeaza sa fie trecut in plan secund de catre compania Apple, telefonul inca inregistreaza o valoare de revanzare mare in magazinele specializate pe buy-back, valoarea fiind una record pentru un iPhone aflat la sfarsit de “drum” ca model principal.

iPhone X inca poate fi vandut cu 68% din pretul initial de achizitie, o valoare mult mai mare decat cea inregistrata de catre iPhone 7 si iPhone 7 Plus inainte ca seria iPhone 8 si iPhone X sa fie lansate de catre Apple. iPhone 8 Plus a pierdut 43% din valoarea sa initiala in doar un an, cu 11 puncte procentuale mai mult decat iPhone X, semn ca ultimul model de telefon al companiei Apple inca este foarte popular in randul fanilor din lumea intreaga.

iPhone X: Valoare de Revanzare RECORD Inaintea Lansarii iPhone XS

iphone x pret revanzare 2

Privind cu atentie la scaderea valorii telefoanelor celor de la Apple dupa primul an de la lansare, observam ca iPhone 7 si-a mentinut valoarea usor mai bine decat iPhone 8, insa toate telefoanele Apple stau mai bine decat cele Android. Samsung GALAXY S8, de exemplu, si-a pierdut 58% din valoare dupa un an, in timp ce Huawei P9 a pierdit 71% din valoare, recordul fiind detinut de catre HTC Desire 820, ramas fara 95% din valoare dupa 1 an.

iphone x pret revanzare 1

Privind si o comparatie pe brand-uri, telefoanele iPhone isi pierd 45% din valoarea initiala la 1 an dupa lansare, in timp ce in cazul telefoanelor Samsung valoarea scade cu 62% in 12 luni, o diferenta uriasa. In cazul Google pierderea crestere la 81%, ajungand pana la 97% in cazul OnePLus, telefoanele chinezilor fiind cele care pierd cel mai mult din valoare, in mod inexplicabil, desi sunt foarte ieftine de la bun inceput.