ATENTIE la Google Chrome si Noua Schimbare

Google Chrome are parte de o noua schimbare de care toata lumea trebuie sa stie, si care trebuie tratata cu mare atentie deoarece modifica utilizarea internetului.

Google Chrome siguranta

Google Chrome a avut recent parte de foarte multe schimbari importante din partea celor de la Google, mai exact versiunea 69 a fost lansata cu mai multe modificari decat isi imaginau unele persoane. Vorbim despre modificari de interfata, modificari ale functiilor existente pentru Google Chrome, dar si implementarea unor functii noi pentru browserul celor de la Google, asa ca multa lume a ramas putin confuza in legatura cu ceea ce este oferit acum.

Google Chrome are facuta o schimbare foarte importanta pentru bara de adresa, unde website-urile nu mai au afisat in fata domeniului vreun indicator care sa spuna daca ele sunt HTTPS, HTTP, sau macar WWW. Google a facut aceasta modificare pentru a simplifica intelegerea oamenilor asupra website-urilor, insa a eliminat inclusiv cuvantul SECURE din Google Chrome pentru website-urile care au HTTPS, iar link-urile nu mai au culoarea verde, care sugera “siguranta”.

ATENTIE la Google Chrome si Noua Schimbare

google-chrome-adresa

Google Chrome mai afiseaza in continuare un lacat in dreptul unui url pentru a sugera faptul ca acel domeniu este protejat cu un certificat de securitate HTTPS, insa majoritatea oamenilor nu-l observa foarte usor. Aceasta schimbare majora este periculoasa, deoarece inca exista multe website-uri care au continut ce ne-ar putea afecta, si care nu au HTTPS, iar oamenii nu stiu cand acceseaza date fara sa existe o protectie, totul fiind modificat de Google special pentru a face internetul mai simplu de inteles.

Google Chrome se vrea a fi un browser mai prietenos cu utilizatorii multumita acestei schimbari, insa trebuie sa fiti si foarte atenti, deoarece acum veti fi atentionati doar subtil cand nu vizitati un website protejat prin HTTPS. Cei de la Google nu intentioneaza sa mai revina vreodata la formatul anterior de marcare a website-urilor accesate prin Google Chrome, asa ca trebuie sa obisnuiti cu noul mod de a vedea domeniile website-urilor pentru totdeauna.