Apple: Aproape de 2 MILIARDE de iDevice-uri Vandute

apple 2 miliarde idevice

Lansarea iPhone XS a fost un bun prilej pentru ca Apple sa anunte ca este aproape de a vinde iDevice-ul cu numarul 2 miliarde, o cifra impresionanta pentru o companie de tipul ei. In vara anului 2016 Apple anunta ca a vandut iDevice-ul cu numarul 1 miliard, iar doi ani si doua luni mai tarziu anunta ca a ajuns deja la aproape 2 miliarde de iDevice-uri vandute.

Apple a avut nevoie de 9 ani pentru a vinde primul miliard de iDevice-uri la nivel global, si de aproape 5 ori mai putin pentru a vinde inca un miliard de terminale mobile. Vorbim aici despre iPhone, iPad si iPod Touch, adica toate terminalele mobile ale companiei Apple care ruleaza sistemul de operare iOS, iPod, Apple Watch, si alte produse nefiind incluse in categorie.

Apple: Aproape de 2 MILIARDE de iDevice-uri Vandute

iPhone a fost principalul motor de crestere pentru vanzarile de iDevice-uri ale companiei Apple, cei din Cupertino vanzand cate peste 200 de milioane de unitati anual pana in 2018. Daca se va continua tendinta de crestere, atunci Apple va ajunge la 3 miliarde de iDevice-uri vandute in doar 1 an si jumatate, sau poate chiar mai repede, totul in functie de oferte.

“iPhone has become one of the most important, world-changing and successful products in history. It’s become more than a constant companion. iPhone is truly an essential part of our daily life and enables much of what we do throughout the day,” said Cook. “Last week we passed another major milestone when we sold the billionth iPhone. We never set out to make the most, but we’ve always set out to make the best products that make a difference. Thank you to everyone at Apple for helping change the world every day.”

Vanzarile de tablete iPad au inceput sa creasca, vanzarile de iPod Touch-uri fiind cel mai probabil la cele mai mici valori din istorie, fiind de mirare faptul ca acest tip de produs inca mai e vandut de americani. Totusi, pentru cei de la Apple recordul este unul foarte important, si arata cat de populare ii sunt produsele, plus cat de important este iPhone pentru intreaga oferta.