Google: Noua AMENDA URIASA Pregatita in SUA

Google risca o noua amenda uriasa pregatita in SUA de catre autoritati, compania americana fiind investigata pentru practicile pe care le are in platforma.

google amenda sua

Google este, aparent, tinta unei noi investigatii privind modul in care isi desfasoara activitatea, insa de aceasta data nu in Uniunea Europeana, ci in SUA, unde monitorizarea GPS este vazuta cu ochi nu prea buni de catre autoritati. Statul Arizona intentioneaza sa investigheze modul in care Google isi urmareste utilizatorii care-i folosesc serviciile, si ar putea aplica o amenda uriasa impotriva companiei daca va descoperi ca nu actioneaza tocmai corect.

Google are investigat sistemul care monitorizeaza locatiile utilizatorilor Android in aplicatiile sale desi acestia au dezactivat optiunea pentru monitorizare, dar fara succes, pentru ca nu se tine cont de setare. Procurorul general al statului Arizona este cel care a initiat aceasta investigatie in practicile celor de la Google, iar daca se va descoperi ca legea a fost incalcata, atunci o amenda foarte mare poate fi impusa impotriva companiei de catre autoritatile locale.

Google: Noua AMENDA URIASA Pregatita in SUA

Google spune ca si-a notificat utilizatorii din timp in legatura cu modul in care sunt preluate si analizate datele privind locatiile lor, insa autoritatile din SUA sustin ca lucrurile nu au fost facute chiar asa cum trebuie. Practic, ambele parti sustin exact contrariul, iar cei de la Google vor reusi, cel mai probabil, sa gaseasca o metoda legala prin care sa demonstreze ca au respectat legea pentru a evida o amenda uriasa care sa fie impusa de catre autoritati impotriva lor.

“Google’s alleged practice of recording location data about Android device owners even when they believe they have opted out of such tracking has sparked an investigation in Arizona, where the state’s attorney general could potentially levy a hefty fine against the search giant.”

Google a fost amendata de catre Comisia Europeana cu peste 3 miliarde de euro din cauza altor probleme privind platforma Android chiar anul acesta, insa si acolo a contestat decizia autoritatior. E greu de spus cam cat de mare ar putea fi amenda pe care autoritatile din SUA o pregatesc, insa este de asteptat ca ea sa fie ceva mai mica decat amenda europeana, iar Google o va ataca oricum in instante pentru a scapa de ea.