Presedintele Apple Vorbeste despre Preturile iPhone XS si iPhone XR

Preturile iPhone XR si iPhone XS sunt extrem de diferite, iar intr-un interviu acordat noaptea trecuta, presedintele Apple a incercat sa explice ratiunea din spatele deciziei.

iphone xs preturile apple iphone xr

Preturile iPhone XS si iPhone XR sunt in centrul atentiei multor oameni deoarece Apple a decis sa ofere un telefon cu design iPhone X la un cost similar cu cel al iPhone 8, o premiera notabila pentru oricine. Avand in vedere ca strategia celor de la Apple este surprinzatoare, presedintele companiei, Tim Cook, a fost intrebat ce anume a stat la baza hotararii de a vinde iPhone XR la un pret mult mai convenabil decat cel perceput pentru iPhone XS.

iPhone XR este in SUA cu 250 de dolari mai ieftin decat iPhone XS, insa in Europa diferenta este de 300 de dolari, iar functiile suplimentare din modelul mai scump nu prea merita platita aceasta diferenta. Vorbind despre preturile aplicate pentru iPhone XS si iPhone XR, presedintele companiei Apple sustine ca a dorit sa ofere telefoane care sa fie accesibile pentru toata lumea, iar de aici vine valoarea celui mai ieftin dintre modelele existente in oferta.

Presedintele Apple Vorbeste despre Preturile iPhone XS si iPhone XR

iPhone XR este vandut de catre Apple la un pret mai mic decat cel al iPhone XS, sau iPhone X, deoarece s-a dorit ca mai multa lume sa aiba acces la tehnologiile de ultima generatie precum Face ID, sau un ecran atat de mare. Apple stie ca nu toata lumea are 1150 de euro pentru a cumpara un telefon de aacest gen atat timp cand in China exista alternative la 500 de dolari, asa ca iPhone XR are pretul redus suficient de mult ca lumea sa il ia in considerare.

“We want to serve everyone. We want to serve everyone. We understand that there is a wide range of what customers are looking for and a wide range of prices that people will pay. We always thought … that if you provide a lot of innovation and a lot of value, there is a segment of people who are willing to pay for it. For us, it’s a large enough group of people that we can make a reasonable business out of it.”

iPhone XS Max, pe de alta parte, a fost gandit de catre compania Apple ca un model care sa aduca functiile iPhone X pe un ecran mai mare, ceea ce asteptau multi clienti inca de anul trecut, printre care si eu. Apple crede ca daca lanseaza produse suficient de bune, vor exista oameni care sa plateasca preturile mari pentru ele, Tim Cook fiind deasemenea de parere ca telefoanele iPhone au inceput sa aiba un rol mult mai important in vietile oamenilor din intreaga lume.