Apple: Schimbare IMPORTANTA pentru Inlocuirea Ecranelor iPhone

Apple a anuntat astazi o schimbare extrem de importanta pentru procedura de inlocuire a ecranelor iPhone, toate reparatiile fiind afectate de catre modificare.

apple schimbare inlocuire ecran iphone

Apple a creat o procedura speciala pentru inlocuirea ecranelor telefoanelor iPhone, incepand de acum cativa ani, americanii obligand service-urile autorizate sa calibreze ecranele atunci cand le inlocuiesc pe telefoane. Pentru a se face aceasta calibrare este necesar un echipament special, foarte scump, dar si mai mult timp decat ar fi necesar in mod normal pentru simpla inlocuire a componentei, iar de azi aceasta obligatie a disparut.

Apple a schimbat procesul de inlocuire al ecranelor stricate ale iPhone, iar acum calibrarea nu mai este facuta folosind acele dispozitive speciale, ci doar prin software, deci timpul de inlocuire este substantial redus. Schimbarea acestei proceduri le va permite mai multor service-uri sa inlocuiasca ecranele stricate ale iPhone, deoarece nu e nevoie de vreun echipament special pentru a face asta, deci vorbim despre o modificare foarte beneficia pentru clienti.

Apple: Schimbare IMPORTANTA pentru Inlocuirea Ecranelor iPhone

Apple a impus obligatie de calibrare a ecranelor iPhone din cauza faptului ca butoanele Touch ID incetau sa mai functioneze, impreuna cu 3D Touch, in lipsa acestei proceduri, in cazul iPhone X, Face ID devenind complet nefunctional. Procedura de calibrare verifica informatiile provenite de la componentele care interactionau cu iPhone-ul, pentru a valida faptul ca totul functioneaza corect si in tandem, insa iata ca totul va putea fi facut doar prin software incepand de astazi.

“Apple is excited to announce that we have optimized iPhone display calibration to support your work in conducting an in store display repair. Beginning September 17, 3D Touch Calibration Fixtures will no longer be required to complete display repairs for iPhone 6S and later. We have optimized the calibration process using software. This means we can now calibrate a repaired iPhone by simply connecting the device to [redacted] running our calibration and diagnostics, without the need to run it through a separate fixture. This change will create more flexible workspace in many repair rooms. Most importantly it will save time for you and our customers.”

Apple a inceput sa-si notifice service-urile autorizate, si cele proprii, in legatura cu aceasta modificare, insa desigur ca e nevoie si de un software special pentru ca aceasta calibrare sa fie facuta pentru telefoane. Partea buna este ca reparatia ecranelor iPhone ar trebui sa devina si mult mai ieftina incepand de astazi, insa totul depinde de modul in care vor privi service-urile terte reparatiile, deoarece la Apple si service-urile autorizate nu vom vedea vreo modificare, preturile oficiale urmand a ramane neschimbate chiar si cu aceasta modificare de procedura.