iOS 12: Autonomia Bateriei pe iPhone si iPad

iOS 12 si primele informatii privind autonomia bateriei pe iPhone si iPad, de care trebuie sa stii inainte de a instala noua versiune a sistemului de operare.

ios 12 autonomie baterie iphone ipad

iOS 12 a fost lansat luni de catre compania Apple, iar dupa cum v-am spus astazi, lumea nu se grabeste sa-l instaleze pe iPhone si iPad, probabil de frica eventualelor probleme pe care le-ar putea intampina. Una dintre problemele cel mai des intalnite cu actualizarile pentru iOS are la baza autonomia bateriei, iar daca sunteti curiosi sa aflati cum se descurca iOS 12 la acest capitol, atunci poate ca acest articol va va ajuta, el avand atat experienta mea, cat si testul de mai jos.

iOS 12 are o autonomie mai buna decat iOS 11, cel putin in experienta mea cu iPhone XS, in versiunea finala autonomia crescut cu aproximativ 50% fata de versiunile beta, probabil si pentru ca Apple a mai dezactivat din software-ul de monitorizare. Poate parea o crestere mult prea mare, insa daca in versiunile beta ale iOS 12 bateria iPhone X ramanea fara energie dupa cam o zi si jumatate, acum ajung si la putin peste 2 zile, dar fara utilizare foarte intensa, conditiile ramanand aceleasi.

iOS 12: Autonomia Bateriei pe iPhone si iPad

iOS 12 in testul de mai sus are prezentata o alta poveste privind autonomia bateriei, iar asta pentru ca acolo veti vedea ca iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S si iPhone 7 pierd cateva zeci de minute de utilizare din autonomia bateriei. N-am intalnit situatia asta nici pe iPhone 8 cu iOS 12, insa e posibil ca in functie de modul in care sunt folosite telefoanele, autonomia sa fie intr-adevar mai mica, insa in cazul meu lucrurile sunt chiar complet invers.

iOS 12 consuma foarte multa energie cand il folositi cu internetul 4G activ, sau inclusiv cu GPS-ul, bateria scazand vazand cu ochii, uneori chiar mai mult decat in cazul iOS 11, iar asta se intampla inca de anul trecut. Nu stiu ce a facut Apple din aceasta privinta, insa iOS 12 consuma mult mai multa baterie cand e pe internet 4G decat pe Wi-Fi, desi in trecut diferenta nu era atat de mare, iar daca acasa, la serviciu, sau la scoala, etc, aveti Wi-Fi, mai dezativati internetul 4G cand nu-l folositi, pentru a prelungi autonomia bateriei.