Cat PROFIT face Apple cu iPhone XS de pe Urma ta ?

iPhone XS si XS Max sunt telefoane care genereaza profit foarte bun pentru compania Apple multumita preturilor foarte mari, dar iata ce se ascunde in spatele lor.

iphone xs profit apple

iPhone XS si iPhone XS Max sunt primele modele de telefoane ale companiei Apple care au integrate medii de stocare NAND care ofera 512 GB spatiu de stocare pentru datele utilizatorilor care le cumpara. Apple cere si sume foarte mari pe modelele cu 512 GB si 64 GB spatiu de stocare ale iPhone XS si iPhone XS Max, diferentele fata de preturile de baza fiind de 350 de dolari in SUA, sau 400 de euro in Europa, iar profitul de pe urma acestei diferente este maxim.

iPhone XS si iPhone XS Max genereaza pentru compania Apple profit de 134 de dolari, mai bine de jumatate din diferenta de pret intre modelele cu 64 GB si 512 GB spatiu de stocare, deci vorbim despre foarte multi bani. Componentele necesare pentru a integra atat de mult spatiu de stocare in iPhone XS si iPhone XS Max ar reprezenta cealalta jumatate de cost, iar asa cei de la Apple castiga foarte mult profit de pe urma produselor vandite.

Cat PROFIT face Apple cu iPhone XS de pe Urma ta ?

iPhone XS reprezinta o schimbare foarte mare pentru cei de la Apple, deoarece in trecut americanii cereau preturi mult mai mici pentru dublarea, sau cresterea de 4 ori a spatiului de stocare disponibil. Cu seria iPhone 8 cei de la Apple cereau 150 de dolari pentru a alege modelele cu 256 GB in locul celor de 64 GB, profitul fiind de 107 dolari, insa cu seria iPhone XS pretul creste la 350 de dolari, mai mult decat dublu, insa profitul nu creste la fel de mult.

“IPhone utilizează memorie flash Nand pentru a stoca fotografii, clipuri video și cea mai mare parte a software-ului său. Prețul de piață al acestei componente este de aproximativ jumătate din ceea ce a fost acum un an, potrivit datelor din InSpectrum Tech. Dar Apple nu trece economiile către consumatori: taxa de 78 ¢ -per GB nu a scăzut fata de anul trecut. Desigur, Apple utilizează contracte pentru a bloca prețul unor astfel de componente, cum ar fi Nand flash, deci este posibil să nu beneficieze încă de scăderile recente ale prețurilor. Până în prezent, costurile de stocare sunt mai mari pentru un iPhone decât pentru un Samsung Note 9. Samsung Electronics Co. plătește 65 ¢ per GB pentru a trece de la telefonul 128 Note Nota 9 la modelul de 512 GB.”

iPhone XS si iPhone XS Max au costuri de productie mai mari pentru modelele cu 512 GB spatiu de stocare, in comparatie cu modelele de 64 GB si 256 GB, profitul fiind mai mic, dar tot despre profit vorbim, in final. Acestea fiind spuse, Apple face profit foarte frumos de pe urma utilizatorilor care cumpara iPhone XS si iPhone XS Max, cel mai mare de pana acum, pe masura preturilor telefoanelor pe care le vinde in momentul de fata in lumea intreaga.