iPhone XS Max la iDevice.ro – Primele Mele Impresii

iPhone XS Max a ajuns la iDevice.ro, iar in acest articol poti citi primele mele impresii in legatura cu telefonul Apple care are cel mai impunator ecran.

iphone xs max idevice ro impresii

iPhone XS Max a ajuns astazi la iDevice.ro in urma unei coordonari impecabile a celor de la eMAG, care mi-au livrat telefonul dis-de-dimineata, si el multumesc, astfel incat acum va pot povesti putin din primele mele interactiuni cu el. Am ales iPhone XS Max space grey in versiunea cu 64 GB spatiu de stocare, adica modelul cel mai ieftin, cei de la eMAG avandu-l in vanzare in aceasta pagina la 5999 LEi, Vodafone avandu-l ceva mai ieftin, aparent si in stoc, spre deosebire de eMAG.

Impresiile mele despre iPhone XS Max sunt bazate pe doar cateva ore de interactiune, asa ca luati-le ca atare, si asteptati un review undeva pe saptamana viitoare, cel mai devreme.

Ecran impunator, dar acelasi design ca anul trecut

Primul contact cu iPhone XS Max este putin “intimidant” iar asta din cauza ecranului foarte mare pe care cei de la Apple au ales sa il foloseasca, el avand o diagonala de 6.5 inch, fiind cel mai mare utilizat pana acum. Dimensiunea telefonului in sine nu e neobisnuita, pentru ca e la fel de mare ca iPhone 8 Plus, insa raportul ecran – panou frontal este ceea ce te face sa stai cateva secunde si sa analizezi cu o atentie mai mare iPhone XS Max.

Ecranul iPhone XS Max este la fel de vibrant precum cel al iPhone X, iar pentru mine, care vin de la seria anterioara, schimbarea e mare doar din punct de vedere al dimensiunii ecranului, nu si din punct de vedere al calitatii acestuia. Design-ul n-a avut cu ce sa ma impresioneze, pentru ca iPhone XS Max arata fix ca iPhone X, acelasi lucru fiind valabil si pe partea de functionalitate, totul fiind exact la fel, inclusiv in ceea ce priveste rapiditatea.

iphone xs max idevice ro impresii 2

Totusi, dimensiunea mult mai mare a ecranului iPhone XS Max fata de iPhone X, cu o diferenta de 0.7 inch, iti aduce in fata mai mult din ceea ce inainte accesai, dar nu puteai sa vezi. iPhone XS Max afiseaza mai mult continut pe ecran, pentru ca este mai inalt, iar desigur ca totul este mai mare, pentru ca in ciuda rezolutiei, mai mari pentru noul model, dimensiunea efectiva a ecranului face ca iconitele aplicatiilor, si elemente din paginile web sa fie afisate in format mai mare.

iPhone XS Max este telefonul pe care eu il asteptam de la Apple inca de anul trecut, iar avandu-l acum in mana, nu pot sa spun decat ca sunt uimit de ceea ce au realizat cei din Cupertino, insa e nevoie sa te obisnuiesti cu el.

Utilizarea devine mai dificila

iPhone XS Max este foarte greu de folosit cu o singura mana de catre un om normal, si spun asta dupa ce am folosit toate modelele plus, an, dupa an, pe masura ce Apple le-a lansat pe piata. Am ales modelele Plus pentru ecranele mai mari in comparatie cu modelele standard, am ales iPhone XS Max pentru ecranul mai mare in comparatie cu iPhone XS, dar trebuie sa spun ca utilizarea este mai dificila decat in cazul vechilor modele Plus.

Noul ecran al iPhone XS Max se intinde dintr-un colt in altul al carcasei, nu mai ai acele margini groase care sa iti acopere palma, acum telefonul avand ecranul expus cu o margine foarte subtire. Atingerea partilor superioare ale ecranelor modelelor Plus ale iPhone era dificila in trecut, dar cu iPhone XS Max devine cam imposibila cu o singura mana, daca nu folosesti sistemul Reachability, cu care nu te poti obisnui prea usor.

Daca nu aveti palme mari, si degete lungi, atunci va veti obisnui greu cu iPhone XS Max, mai ales daca ati folosit unul dintre modelele mici, insa daca aveti un model Plus, atunci va veti bucura din plin de ecranul mult mai mare. Sincer sa fiu, trecerea de la iPhone X la iPhone XS Max impune o provocare in a te obisnui cu ecranul mai mare, deci in cazul telefoanelor si mai mici, diferentele vor fi si mai mari decat va imaginati.

Un iPhone X mai mare, si la fel de rapid

iPhone XS Max este mai rapid decat iPhone X, cel putin in teorie, iar asta pentru ca in realitate in iOS 12 nu veti sesiza diferente majore in utilizarea obisnuita a aplicatiilor din telefoanele voastre. Redarea sunetelor pare sa se faca la fel, conectivitatea pare sa fie la fel de buna, iar despre altele voi vorbi in review.

Camera

N-am avut ocazia sa o testez prea mult, inca dar iPhone XS Max ar trebui sa aiba o camera mai buna decat cea a iPhone X, iar in pozele facute prin casa am observa o usoara imbunatatire in calitatea lor. iPhone XS Max capteaza intr-adevar mai multa lumina cu noii sai senzori de imagine, insa diferentele nu sunt colosale fata de iPhone X, desi inteligenta artificiala a camerei ofera culori mai vibrante pentru poze, in special pentru cele facute ziua, pe lumina.

Concluzie

Un nou an, o noua provocare, si imi place sa am din nou ceva care sa fie diferit, ceva cu care sa nu fiu obisnuit de la bun inceput, altfel trecerea ar fi fost una mult mai banala. Inainte sa inchei, pentru prima oara am primit un iPhone intr-o punga de siguranta, cel mai probabil cu o oarecare protectie in cazul in care bateria ar exploda, voi le-ati primit la fel ?

iphone xs max idevice ro impresii 1

Acestea fiind spuse, daca aveti intrebari, curiozitati, sau vreti sa aflati orice altceva legat de posibile probleme, sau orice ati dori sa testez, astept cererile voastre in comentarii.