iPhone XS: Iata de ce este Aplicat “filtrul de Infrumusetare”

iPhone XS are oferita o prima explicatie pentru "filtrul de infrumusetare" de care se plang o buna parte dintre utiliatorii care au cumparat noile telfeoane.

6

iphone xs max camera filtru infrumusetare

iPhone XS si iPhone XS Max au inceput sa adune critici din partea utilizatorilor dupa ce unii au descoperit ca selfie-urile facute folosind noile telefoane aplica un asa-numit “filtru de infrumusetare” pentru a elimina imperfectiuni si a denatura culoarea pielii. Compania Apple a afirmat ca investigheaza problema, insa creatorii unei aplicatii populare pentru inregistrat poze, Halida, sustin ca iPhone XS si iPhone XS Max nu au vreun filtru special aplicat pentru poze.

iPhone XS are totusi o modificare substantiala pentru modul in care inregistreaza poze, compania Apple incercand sa reduca substantial zgomotul pozelor, modificand si expunerea pozelor pentru a elimina lumina puternica aplicata pe piele, dar si contrastul intunecat. Practic, Apple a modificat felul in care este aplicat contrastul pentru poze, iar asa, cele inregistrate cu modelele vechi par mai clare, mai apropiate de realitate, cele facute cu iPhone XS parand ireale.

iPhone XS: Iata de ce este Aplicat “filtrul de Infrumusetare”

iPhone XS are un shutter mai rapid decat cel folosit in iPhone X, dar si un ISO mai mare, deci face poze mai rapid, insa cu zgomot mai mare pentru ele, iar in incercarea de a-l compensa, cei de la Apple ne ofera poze cu detalii mai putine si contrast modificat. Rezultatul final este considerat de catre multi ca fiind inferior celui pe care iPhone X il ofera pentru poze, iar compania Apple va incerca, cel mai probabil, sa faca noi modificari pentru a readuce lucrurile la normal.

“The iPhone XS merges exposures and reduces the brightness of the bright areas and reduces the darkness of the shadows. The detail remains, but we can perceive it as less sharp because it lost local contrast. After testing the iPhone XS side by side with the X, we found the XS prefers a faster shutter speed and higher ISO level. In other words, it takes photos a lot faster, but comes at the cost of noise. That noise has to be removed, somehow, and that comes at a cost: noise reduction removes a bit of detail and local contrast.”

iPhone XS si iPhone XS Max pot avea aceasta problema rezolvata de catre cei de la Apple printr-o actualizare a iOS 12, insa deocamdata nimeni nu stie cand ar putea fi ea oferita, si daca va rezolva intr-adevar problema. Pana atunci, lumea continua sa se planga din cauza faptului ca iPhone XS si iPhone XS Max fac poze ireale, atat cu camera frontala, cat si cu cea principala, iar acest lucru afecteaza in final vanzarile telefoanelor celor de la Apple.