iPhone XS e de DOUA ORI mai PUTERNIC decat Telefoanele Android

iPhone XS este de doua ori mai puternic decat telefoanele Android, conform unei analize amanuntite facute pentru noul procesor inclus in chip-ul A12 Bionic.

iphone xs puternic telefoane android

iPhone XS a avut parte de un review extrem de extins pentru noul chip A12 in care se afla procesorul, memoria RAM, si toate componentele interne, iar rezultatul este unul cu adevarat uimitor. iPhone XS are un nou chip A12 care aduce imbunatatiri uriase pentru cache-ul procesorului, pentru arhitectura nucleului, pentru compresia memoriei placii video, dar, extrem de important, pentru eficienta energetica pe care o ofera pentru utilizarea zilnica a telefoanelor si tabletelor.

iPhone XS are, conform SPECint2006, performante cu 24% mai bune decat ale iPhone X cu chip-ul A11 cand vine vorba despre puterea de procesare, eficienta energetica fiind cu 12% mai buna, conform celor de la Anantech. In utilizare intensa, A12 din iPhone XS consuma cu 12 mai multa energie deat A11, dar cresterea de 28% in puterea de procesare este confirmata si de catre SPECfp, iar imaginile de mai jos arata cat de mare este diferentain comparatie cu actualele procesoare pentru Android.

iphone xs puternic telefoane android 1

iPhone XS e de DOUA ORI mai PUTERNIC decat Telefoanele Android

iPhone XS are in noul chip A12 performante mai bune decat a dat de inteles Apple, puterea de procesare fiind de aproape 2 ori mai mare decat cea a telefoanelor Android, conform celor de la Anand tech. In cazul eficientei energetice, cei de la Anantech sustin ca iPhone XS ar putea avea o eficienta energetica de pana la 3 ori mai mare decat telefoanele Android cu procesoarele actuale, diferenta fiind una uriasa, dar vorbim aici despre modelele existente.

iphone xs puternic telefoane android 2

“The contrast to the best Android SoCs have to offer is extremely stark – both in terms of performance as well as in power efficiency. Apple’s SoCs have better energy efficiency than all recent Android SoCs while having a nearly 2x performance advantage. I wouldn’t be surprised that if we were to normalise for energy used, Apple would have a 3x performance efficiency lead.”

iPhone XS are un nou chip A12 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, adica de ultima generatie, insa va fi interesant de vazut cum se descurca in fata noului chip Kirin 980 al Huawei, care va avea o arhitectura identica. In momentul de fata iPhone XS are un avantaj imens in fata telefoanelor Android multumita noului sau procesor, insa asta s-ar putea schimba rapid dupa lansarea Kirin 980, Qualcomm Snapdragon 855, si Exynos 9820, chiar daca nu toate vor fi pe 7nm.