Tehnologia 5G ii pune PROBLEME Companiei Apple

Apple are mari probleme in a stabili modul in care va integra tehnologia 5G in viitoarele sale telefoane iPhone, dar si preturile pe care le va cere pentru ele.

apple iphone 5G

Apple are, conform unor informatii aparute astazi, probleme foarte mari in a stabili care va fi urmatoarea serie de telefoane iPhone pe care le va lansa in 2019, iar totul din cauza tehnologiei 5G, care ar urma sa ajunga in ele. Desi majoritatea producatorilor de telefoane Android ar vrea sa lanseze noi modele de telefoane 5G in 2019, compania Apple inca nu e hotarata daca ar trebui sa adopte tehnologia de anul viitor, si eventual sa mai creasca pretul telefoanelor iPhone.

Analistii sunt de parere ca ar fi stupid ca Apple sa mai lanseze pe final de 2019 telefoane scumpe care nu au tehnologie 5G integrata, din moment ce competitorii Android vor lansa telefoane mai ieftine, care au 5G. Aceasta strategie, conform acestor analisti, ar urma sa fie una proasta, care ar putea reduce serios interesul vis-a-vis de viitoarea serie iPhone, insa desigur ca fara retele 5G active pana acum, lumea nu prea va avea de ce sa se planga.

Tehnologia 5G ii pune PROBLEME Companiei Apple

Daca Apple ar lansa in 2019 telefoane iPhone care au implementat suport pentru retelele 5G, analistii se asteapta ca Apple sa ceara minim 1299 de dolari pentru aceste modele, o crestere de 200 de dolari fata de pretul actual al iPhone XS. O crestere de 200 de dolari pentru telfeoane cu suport 5G ar fi o schimbare uimitoare, si foarte proasta, mai ales pentru ca nu vor exista multe retele 5G la nivel global, iar lumea va evita cu precadere modelele noi de telefoane.

“With the global communications industry beginning to migrate from 4G to 5G from 2019 onwards, Apple may find it difficulty to determine its iPhone product mix and pricing strategy. Apple may move in line with fellow vendors and roll out 4G/5G dual-mode smartphones in 2019, upholding its current higher pricing strategy with its first 5G iPhone available starting possibly at US$1,299. There is also a possible alternative: Apple might roll out an entry-level 4G/5G lineup in 2019 available at US$899-999 in order to enhance its deployment in the 5G sector.”

Analistii sugereaza deasemenea faptul ca Apple ar putea implementa tehnologia 5G in doar anumite modele, unele chiar si la preturi mai mici de 1000 de dolari, adica intr-un succesor pentru iPhone XR. Decizia celor de la Apple de a integra, sau nu, suport 5G in viitoarele sale telefoane iPhone va depinde de rapiditatea cu care operatorii de telefonie mobila vor lansa retele 5G la nivel global, ceva ce nu este estimat sa se intample pana in 2020.