Google+ va fi INCHIS, iata Motivul Deciziei Uimitoare

Google+ va fi inchisa, reteaua de socializare a companiei americane trecand printr-o problema majora anul acesta, ea fiind ascunsa de utilizatorii din lumea intreaga.

Google plus

Google+, celebra retea de socializare lansata de catre compania Google cu destul de mult timp in urma, va fi inchisa in urma unei brese de securitate care a expus datele a sute de mii de utilizatori din intreaga lume. Aceast bresa de securitate a fost descoperita undeva prin primavara, insa compania Google a decis sa nu o dezvaluie publicului, nici macar acum, iar asta desi datele multor oameni din intreaga lume au fost accesate in mod neautorizat de catre terti.

Google+ ar fi expus intre 2015 si 2018 o gama extrem de variata de date personale ale utilizatorilor care au folosit reteaua de socializare in intreaga lume, iar ca raspuns la descoperirea acestei probleme, compania americana a deci sa o inchida. Google+ a expus date personale ale conturilor, cum ar fi numele complete ale oamenilor, adrese de email, date de nastere, poze de profil, locatiile vizitate, ocupatiile oamenilor, dar nu si numere de telefon, mesaje din email-uri, si altele.

Google+ va fi INCHIS, iata Motivul Deciziei Uimitoare

Google+ a avut in ultimii ani anuntata in repetate randuri inchiderea de catre o varietate de analisti, insa acum planurile devin realitate, conform unor documente interne ale companiei Google, vazute de catre jurnalisti. Google a rezolvat in martie 2018 problema Google+ care a fost exploatata de catre dezvoltatori timp de 3 ani, insa decizia de a nu dezvalui problema a venit in urma fricii de a nu fi implicata intr-un scandal imens, precum cel al Cambridge Analytica, in care a fost implicata Facebook.

„As part of its response to the incident, the Alphabet Inc. unit plans to announce a sweeping set of data privacy measures that include permanently shutting down all consumer functionality of Google+, the people said. The move effectively puts the final nail in the coffin of a product that was launched in 2011 to challenge Facebook Inc. and is widely seen as one of Google’s biggest failures.”

Google+ a fost creata in ideea de a concura cu Facebook, insa din pacate nu a reusit vreodata sa atraga la fel de mult interes din partea oamenilor, desi avea sute de milioane de utilziatori in lumea intreaga. Desi Google+ va fi inchisa, cei de la Facebook vor anunta o serie de schimbari majore privind securitatea datelor utilizatorilor care-i folosesc serviciile, asa ca va fi interesant de vazut ce schimbari serioase vor fi detaliate in urmatoarele zile de catre companie.

Articolul precedentiOS 12.0.1 a fost LANSAT pentru iPhone si iPad
Articolul următorWhatsApp a fost BLOCATA pe MILIOANE de Telefoane
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.