Apple a PIERDUT MILIARDE de Dolari din cauza Hotilor Chinezi

Apple a pierdut cateva zeci de miliarde de dolari in China din cauza unui sistem complex creat pentru a pacali angajatii din Apple Store-urile sale.

apple pierderi miliarde china

Apple a pierdut cateva miliarde de dolari in ultimii ani din cauza chinezilor care au gasit o metoda de a face bani buni de pe urma companiei americane prin returnarea de telefoane iPhone cu piese contrafacute. Chinezii furau, sau cumparau, telefoane iPhone, le inlocuiau unele piese reale cu altele contrafacute, sau stricate, returnau telefoanele in magazinele Apple, in principal cel din Shenzen, apoi vindeau cu profit foarte mare unitatile reale primite in schimb.

Apple a pierdut multe miliarde de dolari din 2013 si pana acum din cauza acestor chinezi ingeniosi(3.7 miliarde doar in acel an), ei angajand oameni obisnuiti care sa returneze telefoanele la Apple si sa primeasca bani in schimbul lor. Problema a devenit atat de mare incat Apple a interzis la un moment dat acceptarea telefoanelor iPhone pentru inlocuire daca nu exista dovada de achizitie in sistem pentru telefon, plus un bon al clientului, insa chienzii au reusit sa procure informatii de la clienti reali pentru a-si putea continua activitatea.

Apple a PIERDUT MILIARDE de Dolari din cauza Hotilor Chinezi

Vazand ca nu are succes in a opri chinezii care fac bani de pe urma sa, Apple le-a oferit angajatilor software special care sa detecteze piesele contrafacute din telefoanele iPhone, dar nici asta nu a oprit pierderile uriase. Vazand ca nu are succes, Apple a oprit complet primirea telefoanelor in magazine pentru inlocuire, si impune trimiterea lor in centre speciale din China, dar vopseste in acelasi timp si anumite componente cu o vopsea speciala pe care doar ea tehnicienii sai o pot detecta cu aparate speciale.

“Thieves would stand outside stores with suitcases full of iPhones with some of the original components stripped out and replaced with inferior parts, two of the people said. The fraudsters would hire people to pretend to be customers to return them, each taking a device to stand in line at the Genius Bar, the people said. Once the phones were swapped, the actors would pass the new phones to the fraudsters and get paid for their time. In the old-school world, this would be a car chop shop, where you would take all the pieces off and sell them.”

Apple a pierdut multe miliarde de dolari de-a lungul anilor, conform unor fosti angajati, insa a reusit sa opreasca intr-o anumita masura “hemoragia” de bani, cererile de raparatii pentru iPhone-uri cu piese false scazand de la 60% din total la 20% din total. Problema celor de la Apple ajunsese atat de mare intr-un punct incat saptamanal erau aduse 2000 de iPhone-uri pentru inlocuire, de catre hoti, doar in Shenzen, insa iata ca dupa multa munca, si multi bani pierduti, lucrurile au revenit la normal.