RO-ALERT: SUPARAREA Romanilor si PERICOLUL Raportat

RO-ALERT este un sistem ment sa salveze vieti, insa romanii s-au declarat suparati si indignati de mesajele primite, sistemul fiind deasemenea considerat un pericol.

RO-ALERT pericol romani

RO-ALERT continua sa fie testat in aceasta perioada de catre IGSU pentru a determina daca sistemul este suficient de bine pregatit pentru a fi utilizat in cazul unor reale situatii de urgenta, insa romanii nu sunt prea multumiti de el. Intr-o conferinta de presa facuta astazi de catre autoritati, subsecretarul de stat din cadrul MAI, Raed Arafat, a afirmat ca romanii s-au plans de faptul ca primesc mesajele RO-ALERT pe propriile telefoane, ceva ce despre care am mai discutat.

RO-ALERT a fost gandit pentru a trimite avertizari de urgenta in anumite zone din tara, insa romanii care nu stiu cum functioneaza sistemul au inceput sa se planga din cauza faptului ca statul nu ar trebui sa le stie numerele de telefon. Oamenii care n-au inteles ca IGSU n-are nevoie, practic, de vreun numar de telefon, au inceput sa se planga din cauza faptului ca mesajele RO-ALERT n-ar trebui sa ajunga in telefoanele unor, unii fiind foarte indignati de acest lucru.

RO-ALERT: SUPARAREA Romanilor si PERICOLUL Raportat

RO-ALERT este privit de catre altii ca un posibil pericol pentru anumite persoane, Raed Arafat afirmand ca unii juristi au pus problema riscurilor la care sunt expusi oamenii care primesc mesajele de avertizare. Mai exact, anumiti juristi sunt de parere ca unele persoane care primesc aceste averizari ale RO-ALERT ar putea reactiona intr-un mod care le-ar putea pune integritatea corporala, sau chiar viata in pericol, lucru care trebuie totusi privit ca o exceptie, nu ca o regula.

RO-ALERT a inceput sa fie testat la nivel national inca de la jumatatea lunii septembrie, cand a fost lansat si website-ul ro-alert.ro, iar testele continua in zonele in care nu s-au trimis pana acum mesaje. Deocamdata nu s-a ajuns la o concluzie finala privind testarea sistemului RO-ALERT, insa a fost anuntat faptul ca va fi disponibil inclusiv suport pentru telefoanele iPhone ale companiei Apple, pentru asta fiind necesara o actualizare a iOS.