iPhone XS are un Ecran care iti PROTEJEAZA Ochii

iPhone XS are un ecran care, conform cercetatorilor, iti protejeaza ochii mult mai bune decat vechile ecrane folosite de catre Apple, sau alti producatori de telefoane.

iPhone XS Ecran PROTEJEAZA Ochii

iPhone XS, la fel ca iPhone XS Max si iPhone X, are un ecran OLED integrat de catre compania Apple, la fel ca multe alte telefoane Android, iar un nou studiu afirma ca acestea sunt foarte “bune” pentru ochii utilizatorilor. Mai exact, universitatea Tsing-Hua din Taiwan a realizat un studiu in urma caruia a ajuns la concluzia ca ecranele OLED sunt mult mai putin nocive pentru ochi decat cele LCD, ceea ce este o veste foarte buna pentru noi.

iPhone XS a avut masurat de catre cercetatori timpul necesar pentru ca retina sa devina inflamata din cauza expunerii indelungate la lumina emisa de catre ecranul sau, perioada de timp fiind cu 20% mai mare decat in cazul iPhone 7. Daca in cazul ecranului LCD iPhone 7, sau al altor telefoane Android, e nevoie de 288 de secunde de expunere pentru ca retina sa devina inflamata, ecranele OLED, precum cel din iPhone XS, produc acelasi efect dupa 346 secunde de expunere.

iPhone XS are un Ecran care iti PROTEJEAZA Ochii

iPhone XS Ecran PROTEJEAZA Ochii 1

iPhone XS cu al sau ecran OLED le permite oamenilor sa se uite pentru perioade mai lungi de timp la continut inainte ca ochii sa fie afectati, lumina albastra emisa de catre el fiind deasemenea mai mica decat in cazul unui ecran LCD. Practic, temperatura culorilor emise de catre ecranele OLED este mai mica decat in cazul celor LCD, deci mai putina lumina albastra este transmisa catre ochi, iar asta afecteaza mai putin retina in urma expunerii indelungate, si chiar de aproape.

“Maximum Permissible Exposure, or MPE. This is a measure of time before the retina gets inflammated following an exposure to the screen. The tests are based on a light output of 100 lx. The MPE for the iPhone 7 is 288 seconds – while the MPE on the iPhone XS Max is 346 seconds – which means that the OLED is quite safer than the LCD. Basically the test quantifies the fact that the color temperature of the OLED display is lower than the one for the LCD on the iPhone 7. The images themselves will look quite similar to the user, but the OLED emits less blue light.”

iPhone XS, la fel ca multe alte telefoane Android, are ecran OLED de ultima generatie, care ar trebui sa ofere cel mai mare nivel de protectie pentru ochi, insa asta nu se aplica in cazul tuturor ecranelor. Exista desigur si ecrane OLED de calitate inferioara care afecteaza mai mult decat ar trebui retina utilizatorilor, insa iPhone XS, iPhone XS Max si iPhone X ofera o experienta mai buna si mai sigura de folosire decat telefoanele care au ecrane LCD.