WhatsApp: ALERTA, PROBLEMA GRAVA ce ne AFECTEAZA pe TOTI

WhatsApp are o problema grava raportata de catre cercetatori in securitate informatica, ea afectandu-i pe toti utilizatorii aplicatiei pe iPhone si Android.

whatsapp alerta problema

WhatsApp are o avertizare extrem de importanta data astazi de catre cercetatori in securitate informatica, ei descoperind o vulneravilitate care pune in pericol toti utilizatorii platformei de mesagerie. Conform acestor cercetatori, aplicatia WhatsApp poate fi blocata in totalitate prin simpla acceptare a unui apel telefonic de catre utilizator, telefonul putand fi deasemenea spart de la distanta fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla in respectivele momente.

WhatsApp a avut aceasta problema grava raportata in august la compania americana, ea fiind rezolvata in cea mai recenta versiune a aplicatiei, deci ar fi bine sa o instalati, daca nu ati facut-o deja. WhatsApp are o problema cunoscuta ca memory heap overflow, aceasta fiind declansata in momentul in care un utilizator primeste un pachet modificat de tip RTP, acesta putand fi trimis chiar si prin intermediul unui apel telefonic prin intemediul platformei de mesagerie.

WhatsApp: ALERTA, PROBLEMA GRAVA ce ne AFECTEAZA pe TOTI

WhatsApp poate fi blocata in totalitate de catre un hacker care cunoaste vulnerabilitatea si initiaza un apel VoIP malitios catre o alta persoana, cei de la Google, care au participat la descoperirea problemei, afirmand ca intreaca aplicatie poate fi compromisa. Se pare ca telefoanele ar putea fi exploatate pentru a rula cod nesemnat de indata ce aplicatia WhatsApp este compromisa de catre hacker, insa deocamdata nu exista o demonstratie cu privire la aceasta problema.

“This issue can occur when a WhatsApp user accepts a call from a malicious peer. This is a big deal. Just answering a call from an attacker could completely compromise WhatsApp.”

WhatsApp s-a “miscat” destul de repede dupa aflarea acestei probleme, si a reusit sa o blocheze la foarte scurt timp din momentul in care ea a fost raportata de catre cercetatori, lucru care este bun pentru toata lumea, din fericire, actualizarea rapida a aplicatiei va scuteste de posibila compromite a aplicatiei WhatsApp pe iPhone si Android, iar actualizarea care are problema rezolvata este disponibila deja in App Store si Google Play, deci trebuie sa o instalati.