Apple: Achizitie URIASA de la Compania Dialog

Apple a facut astazi o achizitie foarte importanta de la compania Dialog Semiconductor, americanii investind serios in viitorul iPhone, iPad si Apple Watch.

apple achizitie dialog

Apple are anuntata astazi o achizitie uriasa facuta de la Dialog Semiconductor, americanii invstind 600 de milioane de dolari in bunuri ale companiei, aceasta fiind practic o investitie in viitorul iPhone. Apple a licentiat de la Dialog Semiconductor tehnologia in baza careia sunt produse chip-urile care adminsitreaza energia preluata din bateria iPhone, diverse bunuri ale companiei, plus 300 de angajati urmand a trece la Apple.

Apple a preluat, practic, 16% din forta de munca a celor de la Dialog Semiconductor, iar suma de 600 de milioane de dolari o va ajuta cu siguranta sa investeasca mai mult in cercetare si dezvoltare. Apple a platit 300 de milioane de dolari la semnarea intelegerii, iar celelalte 300 de milioane de dolari reprezinta o plata in avans pentru produse care ii vor fi livrate in urmatorii ani.

Apple: Achizitie URIASA de la Compania Dialog

Apple foloseste chip-uri ale companiei Dialog de ceva vreme, iar desi in 2017 s-a spus ca americanii vor renunta la serviciile lor, iata ca in realitate aveau nevoie de tehnologia companiei pentru a face iPhone-urile mai bune. Desi cei de la Apple vor ca in viitor sa-si faca propriile chip-uri care sa controleze energia din bateriile iPhone, va fi nevoie de ceva timp pana cand se va intampla asta.

“Dialog has deep expertise in chip development, and we are thrilled to have this talented group of engineers who’ve long supported our products now working directly for Apple. Our relationship with Dialog goes all the way back to the early iPhones, and we look forward to continuing this long-standing relationship with them.”

Dialog a confirmat ca va incerca sa-si diversifice baza de clienti in urma intelegerii facute cu Apple, iar asta pentru ca americanii vor folosi investitia pentru a crea propriile chip-uri. Desigur ca nu se stie cat ar putea dura pana cand compania Apple va aduce pe piata un chip propriu care sa administreze mai eficient energia din iPhone, iPad, si Apple Watch, dar investitia e un semn clar ca vrea sa controleze si aceasta experienta.