TEAPA cu eMAG, AVERTIZAREA CERT pentru Romani

eMAG este in centrul unei tepe care-i implica si pe clientii magazinului online din Romania, iata ce avertizare a fost lansata, inclusiv de catre CERT.ro.

emag teapa cadou 359199

eMAG este in centrul unei tepe nou aparute pe piata din Romania, o companie numita Alfa Mind Group fiind in centrul unui aparent scandal care vizeaza clientii celui mai mare magazin online din Romania. Practic, aceasta firma contacteaza clienti ai eMAG si le cere sa-si confirme prin telefon datele personale, aceasta avand, in aparenta, toate datele existente ale acestora, doar cerand confirmarea oamenilor ca ele sunt reale, si promitandu-le ca le ofera un cadou.

“ATENȚIE, firma Alfa Mind Group derulează o campanie prin care pretinde că oferă anumite pachete cadou „în parteneriat cu eMAG”. Această campanie nu are nicio legătură cu eMAG și vă recomandăm să nu vă oferiți datele cu caracter personal pentru livrarea pachetelor.”

eMAG nu face parte din aceasta teapa, insa firma Alfa Mind Group ar sustine ca “in colaborare cu Alfa Mind Group” ofera cadouri persoanelor contactate, acestea trebuind doar sa achite contravaloarea costurilor de transport pentru colete. Cei de la eMAG spun ca nu sunt implicati in acasta campanie derulata de catre Alfa Mind Group, si ca datele personale ale clientilor nu ar fi fost accesate de catre aceasta companie, desi oamenii contactati spun ca datele transmise telefonic sunt cele reale.

TEAPA cu eMAG, AVERTIZAREA CERT pentru Romani

eMAG nu este singura companie vizata, cei de la Flanco fiind in aceeasi situatie, iar in unele cazuri s-ar parea ca unii dintre clienti isi ofera de buna voie datele personale pentru respectivele “cadouri”, care costa totusi cam 30 de LEI. Cadourile un sine au o valoare derizorie, conform unoara dintre cei care le-au primit, iar cei de la eMAG sustin ca oamenii nu ar trebui sa isi dea, sau confirme datele personale pentru compania Alfa Mind Group, nici sa accepte vreun colet de la ea.

“Compania eMAG se confruntă în aceste zile cu o nouă tentativă de #scam. Clienții lor sunt contactați pentru a primi anumite colete-cadou, campanie care ar fi desfășurată “în colaborare cu eMag”. În realitate nu este așa, utilizatorii ajungând să își ofere datele personale și să plătească taxe de curierat pentru produsele “oferite cadou”. Detalii complete în alerta publicată de companie. Nu ezitați să contactați eMAG, dacă vă aflați printre persoanele care sunt sunate pe acest subiect!”

eMAG este vizata de o campanie care pana acum nu s-a mai desfasurat in Romania intr-un asemenea mod, o companie necunoscuta colectand datele personale ale unui numar foarte mare de clienti, care acum se intreaba daca au datele in deplina siguranta, sau nu. Desi imi vine greu sa cred ca bazele de date ale eMAG ar fi fost compromise, orice este posibil, si nu m-as increde in faptul ca daca acest lucru s-ar fi intamplat, va fi confirmat, avand in vedere ca nici companii multi mai mari n-au facut lucruri de genul acesta.