RO-ALERT: Iata CAND va Functiona si pe iPhone

RO-ALERT a fost lansat fara compatibilitate cu iPhone, insa autoritatile au anuntat ca ea va fi oferita, iata cand vei primi mesaje de avertizare pe telefoanele Apple.

RO-ALERT iPhone 359179

RO-ALERT a fost lansat intr-o perioada de testare de catre autoritatile din Romania la jumatatea lunii anterioare, insa din pacate doar telefoanele Android sunt compatibile cu sistemul Cell Broadcast in momentul de fata. Autoritatile romane au explicat foarte clar faptul ca RO-ALERT nu va trimite mesaje prin Cell Broadcast decat pe o gama de telefoane compatibile, iar iPhone nu se afla printre ele, insa asta se va schimba foarte curand.

RO-ALERT are anuntata de catre autoritatile romane oferirea de compatibilitate cu iPhone incepand din cursul lunii decembrie, o data clara nefiind anuntata de catre autoritatile din Romania deocamdata. V-am spus deja in cateva raduri faptul ca iPhone nu este compatibil cu sistemul RO-ALERT pentru a primi avertizari prin sistmeul Cell Broadcast deoarece Apple trebuie sa implementeze acest suport printr-o actualizare a sistemului de operare iOS, deci lucrurile nu sunt simple.

RO-ALERT: Iata CAND va Functiona si pe iPhone

RO-ALERT va putea trimite mesaje Cell Broadcast si pe iPhone in decembrie dupa ce Apple va lansa iOS 12.1, sau poate chiar iOS 12.2, intre timp fiind cel mai probabil ceruta implementarea suportului de catre autoritatile din Romania. Fara ca Apple si autoritatile din Romania sa colaboreze pentru a implementa compatibilitate cu RO-ALERT pentru iPhone, e imposibil ca aceste modele de telfeoane sa poata primi avertizarile pe care autoritatile din Romania le trimit.

„Am înţeles de la colegii de la STS că s-a discutat şi, în decembrie, urmează iPhone să le dea activare terminalelor pentru Ro-Alert.”

RO-ALERT este in continuare in plin proces de testare, autoritatile din Romania afirmand ca sistemul a fost primit cu reactii mixte din partea romanilor, unii plangandu-se de faptul ca primesc respectivele mesaje in propriile telfeoane mobile. Dupa RO-ALERT va deveni compatibil inclusiv cu iPhone, sunt destul de sigur ca va fi initiata o noua runda de testare a sistemului, pentru a exista certitudinea ca toti romanii primesc mesaje inclusiv pe aceste modele de telefoane, dar asta abia prin decembrie, cu siguranta inainte de sarbatori.