Google: Iata CUM a Facut Assistant atat de UMAN

Google a lucrat foarte mult pentru a face Assistant foarte uman, compania americana punand accent pe fiecare detaliu al asistentului personal pentru telefoane si boxe inteligente.

google assistant uman 359303

Google a transformat asistentul personal Assistant in cel mai bun software de acest gen pentru telefoane mobile si boxe inteligente, intrecand Siri si Amazon Alexa din foarte multe privinte. Foarte multa lume este de parere ca Assistant este foarte uman, iar cei de la Google au explicat pentru presa americana cum au reusit sa faca asistentul personal sa para atat de apropiat de o persoana reala in ceea ce priveste interactiunea cu utilizatorii care-i folosesc.

Google a folosit actori pentru a inregistra vocile pentru Assistant, si a creat inclusiv povesti pentru persoanele care trebuiau sa rosteasca toate expresiile inregistrate de catre companie. Pentru una dintre voci, cei de la Google i-au cerut femeii sa considere ca Assistant este de fapt o persoana care s-a nascut in Colorado si nu are un accent specific, ceva foarte important pentru un software de acest gen.

Google: Iata CUM a Facut Assistant atat de UMAN

Google a creat pentru alte voci si povesti foarte complexe, care descriu viata completa unei persoane, inclusiv faptul ca ea a castigat o anumita suma de bani la un joc de noroc, sau ca alta a lucrat ca un asistent pentru o emisiune TV. Google a creat povesti foarte complexe pentru fiecare actor care urma sa inregistreze voci pentru Assistant, astfel incat sa ajute oamenii sa intre mai bine in pielea personajului si sa reprezinte cat mai bine personajul pe care trebuie sa il interpreteze.

“Google Assistant is “humble, it’s helpful, a little playful at times,” says Gummi Hafsteinsson, one of the Assistant’s head product managers. But having a personality also helps make a voice relatable. When Giangola was training the actress whose voice was recorded for Google Assistant, he gave her a backstory to help her produce the exact degree of upbeat geekiness he wanted. The backstory is charmingly specific: She comes from Colorado, a state in a region that lacks a distinctive accent. “She’s the youngest daughter of a research librarian and a physics professor who has a B.A. in art history from Northwestern,” Giangola continues. When she was a child, she won $100,000 on Jeopardy: Kids Edition. She used to work as a personal assistant to “a very popular late-night-TV satirical pundit.” And she enjoys kayaking.”

Google, spre deosebire de alte companii, a inteles ca vocile interpretate pentru Assistant trebuie sa dea de inteles ca utilizatorul interactioneaza cu o persoana reala, nu cu o inregistrare audio facuta intr-o camera obscura. Google a avut grija la toate detaliile care privesc inregistrarea vocilor pentru Assistant, iar asa lumea are parte de o experienta foarte buna, care este similara cu cea a interactiunii cu o persoana reala, ceva ce nu se intampla si cu alti asistenti personali.