Google: Camerele Duale sunt INUTILE in Telefoane

Google considera ca telefoanele nu au nevoie de camere duale, compania americana explicand de ce a decis sa nu implementeze asemenea componente in seria Pixel.

google camere duale 359391

Google este singurul producator major de telefoane care inca refuza sa implementeze o camera duala in propriile produse, iar dupa lansarea Google Pixel 3, compania americana a explicat si de ce inca mai considera ca aceste componente sunt inutile. Cei de la Google sunt ferm convinsi ca inteligenta artificiala implementata in telefoanele lor este atat de buna incat nu este nevoie de implementarea unui senzor de imagine secundar pentru a obtine poze grozave.

Google, la fel ca mai toti producatorii de telefoane, a implementat in propriile produse o functie care permite inregistrarea de poze cu efect de adancime, bokeh, reusind asta fara a integra o camera duala in telefoanele sale. Cum a reusit Google sa faca asta ? Ei bine folosind inteligenta artificiala pe care a dezvoltat-o si imbunatatit-o de-a lungul anilor, compania americana avand toata increderea ca aceasta suplineste fara probleme un al doilea senzor de imagine pentru telefoane.

Google: Camerele Duale sunt INUTILE in Telefoane

Google are telefoane cu camere excelente, ele reusind sa depaseasca atat telefoanele celor de la Apple, cat si telefoanele celor de la Samsung in ceea ce priveste calitatea pozelor inregistrate de catre utilizatori. Cu Huawei inca nu e sigur ca Google Pixel 3 este superior, insa chiar si asa, cei de la Google au reusit sa demonstreze ca inteligenta artificiala este suficienta pentru a suplini componente reale, cel putin pentru inregistrarea pozelor cu efect de adancime.

“There’s also the fact that the Google Pixel 3 still has a single-lens rear camera, while all of its high-end smartphone competitors have gone with double or even triple the number of lenses. Google argues it doesn’t really need another lens—“we found it was unnecessary,” Queiroz says—because of the company’s expertise in machine learning technology. Pixel phones extract enough depth information already from the camera’s dual-pixel sensor, and then run machine learning algorithms, trained on over a million photos, to produce the desired photo effect.”

Google a implementat totusi o camera duala frontala in seria Pixel 3, insa sustine ca a facut asta doar pentru a le oferi oamenilor posibilitatea de a-si face poze fara un selfie stick, ceva ce nu paote fi inlocuit cu inteligenta artificiala. Cei de la Google produc telefoane care sunt gandite “cu cap”, chiar mai bine decat in cazul celor de la Apple, sau Samsung, din unele puncte de vedere, insa deocamdata nu sunt la fel de populare in randul oamenilor obisnuiti.