Google AMANA iar Lansarea unei Functii MAJORE a Chrome

Google a decis iar sa amane o functie foarte importanta a Chrome, care ar fi facut internetul mult mai bun si mai usor de folosit de catre toti oamenii.

google functie chrome 359568

Google a luat iar decizia de a amana lansarea unei functii extrem de importante pentru browserul Chrome, compania americana implementand-o initial acum cateva luni, doar pentru a o dezactiva la scurt timp dupa lansare. Google a lansat acum cateva luni pentru Chrome un filtru care bloca in website-uri cliurile video si reclamele care aveau clipuri video integrate si care porneau singure, inclusiv cu sunet, insa decizia a fost schimbta foarte rapid de catre americani.

Google a fost rugata de catre proprietarii de website-uri cu jocuri online sa dezactiveze aceasta functionalitate a Chrome deoarece toate aplicatiile web de acest gen erau blocate automat pentru utilizatorii browserului. Google a avertizat dezvoltatorii web ca acest lucru se va intampla in mometul in care noua functionalitate va fi activata pentru Chrome, lumea nu a ascultat, asa ca americanii au amanat implementarea functiei, iar acum au fost obligati sa faca acelasi lucru.

Google AMANA iar Lansarea unei Functii MAJORE a Chrome

Google stie ca o functie de acest gen pentru Chrome ar fi extrem de benefica pentru utilizatori, insa pentru a nu-i supara pe cei care se joaca pe internet, dar si pe multi proprietari de website-uri, a decis ca amanarea lansarii ramane cea mai buna solutie. Dezvolatorii de jocuri pentru website-uri s-au plans de mult ca aceasta schimbare a Google le va distruge afacerile, si ca e greu de creat jocuri care sa nu fie afectate de catre ea, acuzand compania americana ca face doar ce doreste.

“For the Web Audio API, the autoplay policy will launch in M71. This affects web games, some WebRTC applications, and other web pages using audio features. Developers will need to update their code to take advantage of the policy.”

Google a recunoscut intre timp ca nu a comunicat suficient de bine unele dintre schimbarile cu impact major pe care a decis sa le implementeze, iar acum a amanat lansarea functiei pana in decembrie, cand va fi lansata versiunea 71 a Chrome. Google le-a oferit creatorilor de website-uri din aprilie si pana acum timp suficient pentru a rezolva toate problemele care au legtura cu implementarea acestei functii in Chrome, dar sigur vor fi website-uri care vor fi afectate de ea.