Huawei si MAREA MINCIUNA despre Seria MATE 20

huawei minciuna mate 20 359603

Huawei a mintit ieri, asa cum ii sta in caracter, in rpetate randuri in cursul zilei de ieri in legatura cu seria MATE 20, presedintele Richard Yu stalcing foarte lucid in engleza cateva lucruri care sunt neadevarate. Mai exact Huawei nu a lansat in seria MATE 20 primul chip produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, compania Apple facand asta cu seria iPhone XS, inca de acum o luna, e adevarat ca l-am vazut prezentat de catre chinezi la inceput de septembrie, dar ei nu l-au lansat primii.

Huawei nu a mintit doar in legatura cu asta, ci si in legatura cu faptul ca noul chip Kirin 980 din seria MATE 20 este cel mai puternic implementat vreodata pentru smartphone-uri, fara a face distinctie intre Android si iPhone. Primele teste de performante facute pe Huawei MATE 20 Pro confirm fara dubiu faptul ca Huawei ofera performante inferioare celor existente ale iPhone XS Max, diferentele intre cele doua modele de telefoane fiind de cam 10%.

Huawei si MAREA MINCIUNA despre Seria MATE 20

huawei minciuna mate 20 1

Huawei a facut referire la puterea de procesare din noul chip Kirin 980 atunci cand a spus ca e cel mai performant implementat in vreun smartphone, iar realitatea i-a contrazis, asa cum stiam inainte ca telefoanele sa fie lansate. Chiar si iPhone X are performante mai bune decat noile procesoare integrate in seria MATE 20 de catre compania Huawei, dar chinezii au reusit macar sa intreaca restul smartphone-urilor Android in puterea de procesare oferita.

huawei minciuna mate 20 2

Huawei ofera performante cu putin peste 10% mai bune decat cele ale celor mai cunoscute smartphone-uri Android de pe piata, cel putin in baza a ceea ce vedem in testele de performanta Geekbench. Va fi interesant de vazut si ce fel de scoruri va obtine seria MATE 20 in AnTuTu, acolo unde seria iPhone XS este deocamdata pe prima pozitie, insa e destul de clar ca puterea bruta a procesorului este inferioara pentru telefoanele Huawei, dar AnTuTu ia in calcul si memoria RAM, sau placa video.