De ce Primele Telefoane 5G vor fi FOARTE SCUMPE

Primele telefoane 5G vor fi foarte scumpe, producatorii intentionand sa perceapa preturi substantial mai mari in comparatie cu actualele modele, iata ce ne asteapta.

pret telefon 5G 359910

Primele telefoane 5G vor fi foarte scumpe, astfel ca operatorii de telefonie mobila ar putea fi obligati sa le vanda cu subventii mari pentru ca ai lor clienti sa isi permita sa le cumpere dupa ce vor fi lansate. Conform celor care au cunostinte despre dezvoltarea primelor telfeoane 5G, acestea urmeaza sa fie mai mari decat modelele actuale de pe piata, si vor consuma mai multa energie in timpul folosirii, dar performantele oferite la inceput nu vor fi substantial mai bune decat ale telefoanelor actuale.

5G este o tehnologie extrem de noua in momentul de fata, nu exista vreun telefon care sa poata fi folosit cu vreo retea existenta, cateva fiind disponibile in zone limitate, dar deocamdata inaccesibile. Xiaomi Mi Mix 3 urmeaza sa fie lansat ca primul telefon 5G chiar in cursul saptamanii viitoare, si va fi interesant de vazut cat urmeaza sa coste, avand in vedere ca analistii anunta “preturi apocaliptice” pentru modelele care sunt acum in plin proces de dezvoltare.

De ce Primele Telefoane 5G vor fi FOARTE SCUMPE

Pana acum nimeni nu a spus clar cat urmeaza sa coste primele telefoane 5G care vor fi lansate pentru consumatori, insa este de asteptat ca preturile acestora sa fie cu cel putin 100 de dolari mai mari decat ale modelelor de pe piata. Motivul din spatele acestei schimbari are la baza faptul ca primele modem-uri 5G vor fi foarte scumpe, iar producatorii trebuie sa-si compenseze undeva costurile de productie, pretul final fiind cel care va fi “afectat”.

“But a big stumbling block for 5G phones will remain: price. In a market environment where phone replacement cycles are lengthening due to higher prices and a perceived slowing of innovation, it will be a tough sell to get consumers to pay more for a phone that offers fewer obvious benefits for customers. o kick-start 5G smartphone sales carriers will be forced to employ subsidies in order to bring customers onto their 5G networks. Phone vendors will be pressured to meet price points for their 5G devices that will leave them with razor-thin margins.”

Primele telefoane 5G ar putea avea subventii de la operatorii de telefonie mobila, dar nu neaparat si de la producatorii de telefoane, care acum vor trebui sa plateasca si taxe de licentiere pentru Android in Europa. In aceasta idee, singurii care vor trebui sa sustina aceste modificari vor fi clientii, si sunt destul de sigur ca preturile primelor telefoane 5G vor fi mai mari decat cele ale modelelor actuale, insa nu cred ca diferentele vor fi atat de mari precum sugereaza analistii.