WhatsApp: Masura RADICALA Luata IMPOTRIVA Utilizatorior

WhatsApp a luat o masura radicala impotriva utilizatorilor sai, compania americana fiind obligata sa recurga la acest pas din cauza numeroaselor probleme.

whatsapp blocare

WhatsApp a luat o masura radicala impotriva unora dintre utilizatorii care folosesc platforma de mesagerie, peste 100.000 de conturi din cadrul platformei fiind blocate in cursul zilelor trecute. Vorbim despre o masura radicala luata de catre cei de la WhatsApp inaintea alegerilor federale din Brazilia, motivarea ei avand la baza faptul ca persoanele din spatele acestor conturi ar distribui stiri false prin intermediul platformei de mesagerie, acestea putand afecta rezultatul alegerilor.

WhatsApp este intr-o continua lupta cu stirile false de cateva luni de zile, ele stand la baza uciderii unor persoane in India in mijlocul verii, iar acum se pare ca platforma e folosita si pentru a afecta rezultatul alegerilor din Brazilia. Desigur ca autoritatile de acolo au avertizat WhatsApp in legatura cu impactul negativ pe care stirile false l-ar putea avea asupra alegerilor federale, iar compania a reactionat in singurul mod care putea rezolva intr-o anumita masura problema.

WhatsApp: Masura RADICALA Luata IMPOTRIVA Utilizatorior

WhatsApp a monitorizat cu atentie situatia din Brazilia, si a investigat raportarile de continut cu stiri false care a fost distribuit prin platforma sa, rezultatul final fiind blocarea celor peste 100.000 de conturi. Desi cei de la WhatsApp aveau masuri de protectie integrate in Brazilia pentru a reduce impactul stirilor false asupra alegerilor, se pare ca persoanele care desfasurau campania de dezinformare au folosit inclusiv numere de telefon din afara tarii pentru a eluda masurile de protectie ale companiei.

“But according to allegations in a front-page report by the Folha de São Paulo, one of Brazil’s leading newspapers, Bolsonaro has been getting an illegal helping hand from a group of Brazilian entrepreneurs who are bankrolling a campaign to bombard WhatsApp users with fake news about Haddad…. In some cases overseas numbers were used to get around the platform’s spam controls.”

WhatsApp a blocat atat de multe conturi incat, teoretic, campania de dezinformare cu stiri false ar trebui sa se fi terminat, insa probabil va mai avea mult de lucru in urmatoarele ore pentru ca alegerile federale sa nu fie afectate. Ceea ce a facut WhatsApp in Brazilia va fi cu siguranta repetate de catre companie, si Facebook, inclusiv in SUA, unde urmeaza sa aiba loc alegeri in cursul anului acesta, asa ca va fi interesant de vazut cum va administra situatia din SUA, o tara mult mai importanta.