RO-ALERT: Noi AVERTIZARI Trimise in Romania

RO-ALERT are astazi parte de noi mesaje de avertizare trimise in Romania de catre IGSU si DSU, iata ce vizeaza ele si la ce trebuie sa fii foarte atent.

ro-alert avertizari

RO-ALERT a inceput astazis a trimita noi avertizari pentru cei care pot primi mesajele IGSu, DSU, si a autoritatilor locale, insa deocamdata nu e clar daca au venit doar prin aplicatia DSU, sau si prin Cell Broadcast pe Orange, Telekom, Vodafone, sau Digi. Totusi, pana atunci puteti vedea in imaginea de mai jos ce mesaj de avertizare a fost trimis de catre RO-ALERT prin aplicatia DSU catre cei care o au instalata, ea vizand conditiile atmosferice din Romania.

RO-ALERT a trimis o avertizare a celor de la ANM, care anunta intensificari ale vantului si ninsori viscolite pentru diverse zone din tara, cateva judete fiind vizate de atentionarea publicata astazi de catre autoritati. In mod normal, RO-ALERT n-ar fi trebuit sa trimita si un mesaj prin Cell Broadcast pentru toata lumea astazi, iar asta pentru ca avertizarea nu este una critica, adica ploi torentiale, ninsori viscolite in orase, sau vant foarte puternic, atentionari pentru care se trimi in mod normal mesajele.

RO-ALERT: Noi AVERTIZARI Trimise in Romania

ro-alert avertizari 1

RO-ALERT a fost lansat ca sistem aproape complet in faza de testare publica la jumatatea lunii septembrie, atunci incepand sa fie testata trimiterea de mesaje prin Cell Broadcast pe telefoanele conectate la Orange, Vodafone, Telekom si Digi. Separat de asta, aplicatia DSU nu a mai fost testata, ea existand de cateva luni in sistemul RO-ALERT, ea permitand primirea de alerte inclusiv pe iPhone, unde deocamdata primirea de mesaje Cell Broadcast nu este posibila.

RO-ALERT va trimite mesaje de tip Cell Broadcast inclusiv pe iPhone undeva din cursul lunii decembrie, STS anuntand ca a discutat cu Apple despre oferirea de suport pentru sistem, dar deocamdata nu se stie clar cand va fi disponibil totul. Concluzionand, fiti foarte atenti la toate avertizarile trimise de catre RO-ALERT, indiferent daca vin prin aplicatia DSU, prin Cell Broadcast, sau orice alta metoda, si cand sistemul va functiona pe iPhone, va voi anunta.