SEISM 2018: RO-ALERT si AVERTIZARILE de CUTREMUR

SEISM 2018 a fost initiat astazi, exercitiul simuland reactia autoritatilor in urma producerii unui cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter, fara avertizari prin RO-ALERT.

SEISM 2018 cutremur ro-alert

SEISM 2018 a pornit in aceasta dimineata ca fiind cel mai mare exercitiu in caz de cutremur care se desfasoara in Romania in ultimii ani, totul fiind facut in paralel cu testarile ce inca se desfasoara pentru sistemul RO-ALERT. SEISM 2018 este un exerciciu care are menirea de a testa capacitatea autoritatilor de a raspunde in fata distrugerilor provocate de catre un cutremur cu magnitudinea de 7.5 grade pe scara Richter in Romania.

SEISM 2018 a pornit in aceasta dimineata la ora 09:00, Raed Arafat declarand ca exercitiu are la baza producerea unui cutremur de 7.5 grade pe scara Richter la o adancime de 140 km in zona Vrancea. Desigur ca Bucurestiul ar fi cel mai afectat de catre acest cutremur, iar in cadrul SEISM 2018 au fost mobilizate foarte multe unitati departamentele aflate in capitala, si in apropierea capitalei, ele raspunzand la pagubele produse in diverze zone din oras, si localitatile adiacente.

SEISM 2018: RO-ALERT si AVERTIZARILE de CUTREMUR

SEISM 2018, cel mai amplu exercițiu de simulare. Declarații la MAI — https://goo.gl/5Ey9Ro

Publicată de StirileProTV pe Sâmbătă, 13 octombrie 2018

SEISM 2018 nu implica si RO-ALERT in acest exercitiu in caz de cutremur, iar asta pentru ca sistemul de avertizare in caz de urgenta nu a fost gandit pentru a trimitere un asemenea gen de alerte pentru oameni. SEISM 2018 a fost gandit de catre cei de la IGSU pentru a fi desfasurat pe o perioada de 5 zile, deci in tot acest timp va fi simulat raspunsul autoritatilor in cazul producerii de cutremure care afecteaza diverse localitati importante din Romania.

SEISM 2018 cutremur ro-alert 1

“În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).”

SEISM 2018 are menirea de a pregati autoritatile pentru un cutremur major in Romania, precum este anuntat de cativa ani incoace, si e bine ca toata lumea sa fie pregatita in cazul in care acesta se va intampla. SEISM 2018 genereaza dificultati in trafic atat in Bucuresti, cat si in alte zone din tara, insa e bine ca autoritatile sa fie pregatite si sa stie cum sa intervina in cazul in care un cutremur atat de puternic va lovi vreodata Romania.