Apple, Samsung AMENDATE pentru LIMITAREA Performantelor Telefoanelor

Apple si Samsung au fost amendate din cauza limitarii performantelor telefoanelor prin actualizarile succesive pentru iOS si Android lansate in 2017.

19

apple samsung amenda

Apple si Samsung au fost amendate de catre autoritatile din Italia din cauza limitarii performantelor telefoanelor, iar desi doar primii au fost in centrul unui scandal urias la finalul anului trecut, inclusiv coreenii au facut asta. Apple a fost amendata cu 10 milioane de euro pentru ca a limitat performantele iPhone-urilor cu baterii uzate, dar si pentru ca nu si-a informat in mod corect clientii in legatura cu actiunile sale si modul in care performantele pot fi readuse la normal.

Samsung a fost deasemenea amendata cu suma de 5 milioane de euro de catre autoritatile din italia din cauza faptului ca actualizarile software pentru telefoanele sale au redus performantele acestora. Samsung nu a fost amendata si pentru ca nu si-a informat clientii in legatura cu modul in care problemele pot fi rezolvate, iar asta probabil pentru ca nu exista aceeasi limitare precum la iPhone privind instalarea versiunilor vechi ale sistemelor de operare.

Apple, Samsung AMENDATE pentru LIMITAREA Performantelor Telefoanelor

Apple si Samsung au avut numeroase plangeri facute de catre clienti la autoritatile din Italia din cauza reducerii performantelor telefoanelor dupa instalarea unor actualizari pe care ambele companii le-au lansat. Desi Samsung a fost deasemenea amendata, pana acum niciun scandal privind limitarea performantelor nu a vizat compania coreeana, dar asta poate si pentru ca unii clienti sunt obisnuiti cu asa ceva, deci aleg sa nu se planga in legatura cu asemenea probleme.

“Italy’s anti-trust watchdog said on Wednesday it was fining Apple and Samsung five million euros ($5.7 million) each following complaints they used software updates to slow down their mobile phones. Apple was hit with an additional five million euro fine for failing to give clients clear information about how to maintain or eventually replace handset batteries […] The anti-trust body said in a statement that some Apple and Samsung firmware updates “had caused serious dysfunctions and reduced performance significantly, thereby accelerating the process of replacing them”. It added the two firms had not provided clients adequate information about the impact of the new software “or any means of restoring the original functionality of the products”.”

Apple si Samsung au tratat in mod incorect clientii care le-au cumparat telefoanele, iar autoritatile din Italia sunt primele care impun amenzi impotriva celor doua companii, desi anchete sunt deschise in mai multe tari, inclusiv in SUA. E greu de spus de cat timp vor avea nevoie autoritatile din alte state pentru a lua masuri similare, sau a anunta ca Apple si Samsung nu trebuie amendate, asa ca ramane doar sa vedem ce se va intapla in final cu aceste anchete.