Android: Google vrea sa VANDA Aplicatii la Abonament

Android urmeaza sa aiba aplicatiile vandute la abonament de catre compania Google pentru a creste vanzarile, iata ce intentii are compania americana.

android abonament aplicatii google

Android ar putea avea parte de o schimbare foarte interesanta oferita de catre compania Google in viitorul nu foarte indepartat, mai exact de posibilitatea de a cumpara aplicatii in baza unui abonament, nu a unei plati directe. Cei de la Google au integrat in Android linii de cod care sugereaza faptul ca o schimbare de acest gen este pregatita pentru a fi oferita, compania americana parand sa incerce sa-i ajute pe oameni sa cumpere mai multe aplicatii din Play Store.

Android are mult mai multi utilizatori activi decat iOS, insa in ciuda acestui lucru, Play Store genereaza pentru Google venituri cu aproximativ 70% mai mici decat cele pe care AppStore le genereaza pentru Apple. In ideea de a rezolva aceasta problema pentru Android, cei de la Google ar dori sa lanseze un asa-zis Play Pass, aduca un abonament lunar care ar permite descarcarea de aplicatii in valoare de sute de dolari, fara a le cumpara efectiv.

Aplicatiile Android vor putea fi cumparate la abonament din Google Play Store

Android ar oferi practic un abonament pentru aplicatii asa cum Netflix ofera un abonament pentru a vedea filme si seriale TV online de oriunde din lume, ideea de baza fiind aceeasi, dar aplicata intr-un mediu complet diferit. Cei de la Google ofera foarte multe servicii pe baza de abonament, iar in cazul celui pentru aplicatii dedicate Android situatia ar fi mai complicata, deoarece ar trebui convinsi foarte multi dezvoltatori sa incerce acest program iar asta ar putea fi marea provocare.

“Forcing the feature flag to “true” didn’t show anything new in the Play Store, but decompiling the code showed that Play Pass had something to do with a subscription. Without any strings to reference or any way to enable the feature, we waited until we could find more information.”

Android avea nevoie de o “revitalizare” pentru modul in care sunt vandute aplicatiile pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar asta deoarece majoritatea nu mai vor sa cheltuie bani pe creatiile dezvoltatorilor, ceea ce nu e tocmai normal. Deocamdata Google nu a spus nimic oficial in legatura cu lansarea acestui abonament pentru aplicatiile Android, nu se stie clar si oficial cand, sau daca, va fi lansat, asa ca ramane de vazut ce fel de anunt vom vedea de la companie.

2 COMENTARII

  1. Aberant. Ar trebui să facă abonament pentru aplicațiile implicite, gen cameră, muzică etc. Vrei un selfie? Nu poți frate că n-ai abonament. Vrei să-ți cânte Salam pe pocnitoare? La fel ??