Google Chrome: Versiunea 71 aduce Doua Noutati MAJORE

Google Chrome are versiunea 71 in plin proces de dezvoltare in momentul de fata, iar compania Google a implementat deja doua noutati majore pentru utilizatori.

google chrome 71

Google Chrome are lansata versiunea 71 in format beta pentru cei interesati sa testeze inca de pe acum schimbarile importante pe care compania Google urmeaza sa le ofere pentru toata lumea. Google Chrome va aduce in sfarsit in versiunea 71 acea functie care va bloca redarea automata a clipurilor video in website-uri, iar asta dupa cateva amanari facute de catre cei de la Google in urma plangerilor repetate ale website-urilor care au jocuri disponibile online.

Google Chrome va bloca automat clipurile video care ruleaza pe anumite website-uri chiar de la activarea functiei, in timp ce in cazul altor website-uri se va face blocarea automata in baza folosirii actiunii de catre noi. Practic, daca pe un website blocam de multiple ori redarea automata de clipuri video prin Google Chrome, atunci browserul va retine aceasta setare, si va bloca redarea automata de clipuri video de fiecare data cand accesam respectivul website.

Google Chrome: Versiunea 71 aduce Doua Noutati MAJORE

Google Chrome are imbunatatiri inclusiv pentru Android, iar aici o functie importanta le va permite dezvoltatorilor de aplicatii web sa aleaga modul in care sunt afisate aplicatiile in fullscreen pe ecranele telefoanelor. Mai exact, Google Chrome va permite pe Android afisarea clipurilor video pe intregul ecran al telefoanelor fie cu afisarea barei de navigare, fie cu ascunderea completa a acesteia, schimbarea fiind oferita in urma cererilor facute de catre dezvoltatori.

“Some developers may prefer that the navigation bar be visible when entering fullscreen mode as it can be difficult for users to determine how to exit fullscreen mode. Some browsers such as Samsung also make this the default.”

Google Chrome va avea deasemenea rezolvate si foarte multe probleme de functionare raportate pana in prezent, dar si vulnerabilitati care vor intari securitatea si vor face navigarea pe internet mai putin problematica. Google Chrome este testat in versiune beta in momentul de fata, iar lansarea actualizarii cu numarul 71 este programata sa aiba loc undeva prin cursul lunii decembrie, asa ca pana atunci mai pot fi implementate alte schimbari importante pentru utilizatori, si va voi tine la curent cu tot ce se va descoperi.