BLACK FRIDAY. AMENZI MICI pentru Ofertele INSELATOARE

Black Friday le-a adus o serie de amenzi magazinelor online din Romania pentru ca 80% dintre oferte au fost inselatoare, insa sanctiunile sunt foarte mici.

Black Friday amenzi oferte

Black Friday a adus in Romania in 2017 foarte multe oferte inselatoare, cam 80% dintre ele, sau cel putin acesta este rezultatul unei anchete facute de catre Consiliul Concurentei in urma catorva zeci de plangeri facute in Romania. Procentul este imens in comparatie cu numarul total de ofete disponibile pentru Black Friday in anul 2017 in Romania, insa era de asteptat, din moment ce inclusiv anul trecut autoritatile au spus ca exista multe nereguli care trebuie investigate.

Black Friday a adus si amenzi din partea ANPC pentru magazinele online din Romania, insa din totalul de 900 de milioane de LEI generati in cadrul evenimentelor de reduceri de anul trecut, sanctiunile au reprezentat 0.01%. Mai exact, ANPC a aplicat amenzi in valoare de 122.000 de LEI pentru comerciantii care au avut oferte inselatoare pentru Black Friday in Romania, cifra fiind egala cu zero, iar asta pentru ca incasarile magazinelor online au fost cu mult mai mari decat asteptau oamenii.

BLACK FRIDAY. AMENZI MICI pentru Ofertele INSELATOARE

Black Friday s-a desfasurat in 2017 sub semnul inselatoriei, daca este sa le dam crezare celor de la Consiliul Concurentei, pentru ca un procent de 80% de oferte inselatoare, din totalul produselor monitorizate, inseamna ca putine lucruri au avut reduceri reale. Mai mult decat atat, de Black Friday 20% dintre produsele monitorizate au avut preturi chiar mai mari decat cele dinaintea evenimentului, ceea ce inseamna o dubla teapa pentru eventualii clientii care au cumparat produsele.

“Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi în valoare totală de 122.000 de lei în urma campaniei de reduceri Black Friday din noiembrie 2017, deşi vânzările din acea perioadă au ajuns la 200 de milioane de euro (circa 900 de milioane de lei), iar Consiliul Concurenţei a descoperit că 80% dintre oferte erau ilegale.”

Black Friday se va desfasura cel mai probabil sub semnul aceleiasi neincrederi, iar asta pentru ca daca s-au facut o data atat de multe oferte inselatoare, e foarte posibil ca acelasi lucru sa se intample din nou. Anul acesta Black Friday este pe 16 noiembrie, iar daca sunteti hotaratati sa cumparati ceva, monitorizati in avans preturile pentru ca e foarte posibil ca magazinele online sa incerce sa va insele cu ofertecare n-au legatura cu realitatea.

5 COMENTARII

  1. ar trebui desfiintate toate magazinele care inseala cumparatorii, dar statul este primul la inselat si furat. deci ce sa le mai ceri la magazine?

  2. Ar trebui o amenda de vreo 80000 de lei pentru fiecare inselatorie in parte afisata pe site. Asa s-ar invata minte sa se lase de sporturi din astea extreme.

  3. Asta-o ca și amenda de 5000 lei data lui Orange pt oferta înșelătoare cu nelimitatul. Trebuie date amenzi cu mult mai mari sau un procent anume din cifra de afaceri.