Apple Lanseaza Procesoarele Octa-Core cu iPad Pro

Apple a lansa noi procesoare octa-core impreuna cu noile modele ale iPad Pro, compania americana oferind o surpriza serioasa pentru clientii din lumea intreaga.

apple procesor octa-core ipad pro

Apple a anuntat astazi si o premiera proprie pentru linia de iDevice-uri, mai exact includerea in iPad Pro 2018 a unui procesor octa-core ca parte a noului chip A12X Bionic. Apple a integrat in iPhone XR/XR un chip A12 Bionic, care are procesor hexa-core, insa pentru noile modele de tablete a implementat un procesor mult mai puternic, performantele trebuind sa fie pe masura.

Apple face in 2018 un salt important in ceea ce priveste puterea de procesare pe care o ofera tabletele sale, ele avand nevoie de performante foarte bune pentru a concura cu calculatoarele. Apple spune ca tabletele iPad Pro 2018 sunt mai puternice decat 92% dintre laptop-urile vandute in anul 2017, si va fi interesant de vazut cum vor arata primele teste de performante.

Apple Lanseaza Procesoarele Octa-Core cu iPad Pro

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 3

Apple a integrat in iPad Pro 2018 pentru prima oara procesoare cu 8 nuclee, insa ele vor ajunge cu siguranta in modelele iPhone care vor fi lansate in 2019, pentru ca asa se intampla de obicei. De fiecare data cand Apple a lansat procesoare mai puternice pentru tabletele iPad, acestea au ajuns in doar cateva luni inclusiv in telefoanele iPhone, nou lansate.

Apple ajunge intr-un final din urma producatorii de telefoane si tablete Android, acestea avand de ceva vreme procesoare octa-core, desi au fost mereu inferioare celor din iDevice-uri. Cred ca noile iPad Pro 2018 vor oferi performante foarte bune pentru utilizatori multumita acestei schimbari serioase, insa desigur ca va trebui sa asteptam aparitia lor in magazine.