iPad Pro 2018: PRET, LANSARE, SPECIFICATII

iPad Pro 2018 are pretul, data de lansare, specificatiile tehnice, si primele imagini anuntate oficial de catre compania Apple, iata surprizele pregatite.

ipad pro 2018 pret lansare specificatii

iPad Pro 2018 este seria noua de tablete pe care compania Apple o prezinta astazi, impreuna cu pretu, specificatiile, si data de lansare, compania americana inchizand deja magazinul online pentru a include noile modele. Vorbim despre noi modele de tablete din seria Pro, pe care cei de la Apple le-au pregatit cu multe noutati interesante, seria iPad Pro 2018 aducand noutati pe care foarte multi dintre clienti le astepta inca de anul trecut, cand a fost lansat iPhone X.

Apple incepe prin a spune ca a vandut 400 de milioane de tablete iPad din 2010 si pana acum, iar doar in ultimul an a vandut mai multe tablete decat oricare dintre ceilalti producatori de calculatoare. Apple spune ca tabletele iPad sunt cele mai populare calculatoare de pe planeta, si ar avea dreptate, daca aceste dispozitive ar fi capabile sa inlocuiasca un calculator, dar nu prea sunt.

Liquid Retina Display mai mare intr-o carcasa mai mica

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 8

iPad Pro 2018 vine cu noi Liquid Retina Display-uri, de 11 inch in cazul vechiului model de 10.5 inch, si tot de 12.9 inch pentru al doilea model, dar dimensiunile sunt mai mici pentru ambele.

iPad Pro 2018 are Liquid Retina Display, la fel ca iPhone XR, compania Apple oferind o rezolutie de 2388 x 1668 pixeli, cu 3.98 milioane de pixeli, si 264 pixeli per inch.

Design nou, mai subtire

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 7

Noile modele ale iPad Pro 2018 au un nou design care imi aduce aminte de seriile iPhone 4 – iPhone 5S, compania Apple facand marginile ceva mai drepte pentru ele.

Noile modele iPad Pro 2018 sunt mai subtiri, au doar 5.9mm grosime, si sunt cu 25% mai usoare decat vechile modele, deci vor fi mai usor de folosit.

Face ID, gesturi, si adio Buton Home

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 2

Asa cum ne-au spus foarte multe zvonuri, noile modele ale iPad Pro 2018 vin cu Face ID integrat de catre compania Apple, camera TrueDepth fiind ascunsa in marginea ecranului, fara a avea decupaj.

Butonul Home a disparut din iPad Pro 2018 pentru ca nu-si mai avea locul acolo, recunoasterea faciala permitand deblocarea tabletei pentru utilizare, la fel ca in cazul iPhone X.

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 1

Daca tot vorbim despre iPhone X, e bine de stiut ca iPad Pro 2018 are implementate aceleasi gesturi de control pe care compania Apple le-a oferit pentru telefoanele sale, iar asta pentru ca a fost eliminat butonul Home.

Nou chip A12X Bionic cu procesor octa-core

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 3

iPad Pro 2018 vine cu un nou chip A12X Bionic, care ar trebui sa fie mult mai performant decat chip-ul folosit in seriile iPhone XS si iPhone XR.

Cei de la Apple spun ca noul chip A12X Bionic are 8 nuclee pentru procesor, si o placa video cu 7 nuclee, deci vorbim despre doua nuclee in plus pentru procesor in comparatie cu telefoanele iPhone. Apple a facut un salt urias pentru procesorul din iPad Pro 2018, iar de la anul il putem astepta si in iPhone.

iPad Pro 2018 are un procesor cu 35% mai rapid decat in modelele anterioare, in timp ce placa video este cu 90% mai rapida decat in cazul acelor modele.

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 4

Conform celor de la Apple, iPad Pro 2018 ar avea performante mai bune decat 92% dintre laptop-urile vandute in ultimul an, afirmatia fiind una extrem de curajoasa.

iPad Pro 2018 este prezentata de catre Apple ca avand performante similare ca un Xbox One S, iar totul in timp ce ofera autonomie pentru intreaga zi.

Spatiul de stocare 1 TB si primul port USB-C intr-un iDevice

iPad Pro 2018 este primul iDevice al companiei Apple care va avea 1 TB de spatiu de stocare integrat, ceva cu adevarat uimitor.

In aceeasi masura, iPad Pro 2018 este tot primul iDevice care are un port USB-C, compania Apple uimind intreaga lume cu acest upgrade.

Portul USB-C permite conectarea unei varitati de accesorii, sau camere, insa chiar si incarcarea, deci putem incarca si un iPhone folosind iPad Pro 2018.

Apple Pencil

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 5

iPad Pro 2018 are parte si de un Apple Pencil imbunatatit, compania Apple facand un stylus care acum se ataseaza magnetic de tableta, si se incarca wireless.

Apple Pencil se si interconecteaza cu noile iPad Pro 2018 prin simpla aflare in apropierea tabletei, asa cum se intampla si in cazul castilor AirPods.

Noua Smart Keyboard

ipad pro 2018 pret lansare specificatii 6

Avand in vedere ca iPad Pro 2018 are un nou port USB-C, Apple a lansat si o noua Smart Keyboard, aceasta conectandu-se magnetic si permitand folosirea din diverse unghiuri.

Apple a simplificat deasemenea mecanismul de pliere pentru tastatura sa, insa ea ramane in continuare fara iluminare.

Pret si Lansare

iPad Pro 2018 este vanduta de catre compania Apple la preturi care incep de la 800 de dolari pentru modelele cu ecran de 11 inch, iar in cazul modelelor cu ecran de 12.9 inch preturile incep de la 1000 de dolari, ambele fiind vandute cu minim 64 GB si maxim 1 TB.

iPad Pro 2018 vor fi lansate in data de 7 noiembrie, insa precomenzile incep astazi.